Wpis z mikrobloga

Czesc zauważyłem u siebie ze od 3 miesięcy zaczęły mi wypadać włosy. Zacząłem suplementowac witaminę D3, i witaminę B bo w morfologii niżej wyszła. Jeśli chodzi o szampon to korzystam z Petal fresh teraz akurat seriaa drzewo herbaciane, i odzywka proteinowa onlybio. Co jakiś czas swędzi mnie na głowie, pojawił się chyba łupież. Nie są to jakieś łaty ale 'trzepiąc' włosy faktycznie się z głowy sypie. W sumie jest u mnie trochę stresu, zbytnio nie ćwiczę i nie wiem czy szukac przyczyny jak zwykle w: sporcie, odżywianiu, sen czy może jest tu inny problem. Myślałem nad nawilżaniem głowy olejem lnianym. Mam 24lata. Z powodu łupieżu tez mogą lecieć włosy?
#wlosy #lysienie #zdrowie #wlosing
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FustanD: Skorzystaj z porady trychologa, on dobierze ci sposób pielęgnacji skóry głowy - bo najwyraźniej robisz to żle.
Możliwe, ze zaczyna ci się łysienie androgenowe. Łupież tylko przyspiesza ten proces.
  • Odpowiedz
@FustanD: 99% przypadków wypadania włosów u mężczyzn to łysienie androgenowe a na to żadne szampony i suplementy nie pomogą.
Jeśli jednak u Ciebie pojawiły się nagle jakieś problemy skórne to może to jest inna przyczyna. Imo masz dwie opcje.
1. Idź do lekarza dermatologa, tylko tutaj trzeba być ostrożnym żeby nie trafić na jakiegoś naciągacza (trycholodzy to straszni naciągacze i często nie są nawet lekarzami) i niech spróbuje coś podpowiedzieć.
  • Odpowiedz