Wpis z mikrobloga

Warto kupić jakieś suple i witaminy po za kreatyną i magnezem? Kupiłem tą ashwagandę czy jakoś tak ale się zastanawiam czy jest sens coś innego brać jeszcze?

#mikrokoksy #silownia
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@frutson: a dobra cytrulinę też mam, co do wit d, to jak przebywam sporo na słońcu to organizm mi jej nie zsyntetyzuje czy jakoś tak w odpowiedniej ilości? czy trzeba sztucznie podbijać?
  • Odpowiedz
@picasssss1 tylko D3. Tak naprawdę jak się czujesz dobrze nie trzeba niczego, chyba, że zrobisz badania na niedobory. Ja z 3 tygodnie biorę magnez i nie czuję żadnej poprawy.

@ifritti w Polsce masz tyle słońca, że cały rok trzeba brać. Teraz mamy a pół dnia pada i jest pochmurno.

@mozodo podaj badania, że przez godzinę dziennie masz zapas. Ty tak praktykujesz i po sprawdzeniu dużo zostaje ci D3?
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: Nie znam badań, działam intuicyjnie. Nie korzystam z usług diagnostycznych tylko słucham się organizmu. Konowałów oo mijam jak się da, a na problemy zdrowotne stosuję naturę, która jest najlepszym sprzymierzeńcem.
  • Odpowiedz
@picasssss1:
Osobiście czasem przed treningiem piję zioła- kolcorośl lekarski tudzież Sarsaparilla. Zwiększa ukrwienie mięśni, przez co trening jest bardziej intensywny.
  • Odpowiedz
@picasssss1: dużo jest supli które warto stosować, wszystko zależy od twojego celu i budżetu. Jakbym miał zrobić taką top listę to:

Obowiązkowo: witamina D, omega 3 (DHA/EPA), kreatyna
Warto: witamina K, magnez, TMG, tauryna, glicyna, NAC, melatonina, psylium husk, kolagen, czosnek

A resztę warto dodawać w zależności od
  • Odpowiedz
@picasssss1: zależy skąd czerpiesz swoją wiedzę, ja raczej śledzę ludzi i portale mocno specjalizujące się w zdrowiu i długowieczności opierające się na badaniach naukowych (np. portal examine.com i wiele innych, naukowiec Brad Stanfield i wiele innych), za jakiś czas w Polsce też będą mówić o glicynie i TMG jakich to benefitów nie daje ale wiadomo zanim coś przyjdzie do Polski z zagranicy to musi minąć trochę czasu.

Suplementacja jako uzupełnianie
  • Odpowiedz