Aktywne Wpisy
Guadalajara +110
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +136
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

napisz do wykopu, ze powinni zablokowac mozliwosc udzielania sie, jezeli konto nie ma przynajmniej 2 lat xD
aaa, no i krytyka to nie hejt xd
jedynie udziela się na wiadomych tagach i jedzie po jednej stronie sceny politycznej
ktory zmieniles na, to ze brakuje ci w moich postach krytyki pisu i konfederacji.
to sa dwa kompletnie inne zarzuty.
Zobacz na jego pierwsze wystąpienia, był jak kłoda, teraz go trochę ociosali ale w głębi to dalej to samo drewno
@Evil_JP2: Nazwałbym raczej kwestią wychowania, niż programowania, aby nie lubić przestępców i kiboli.
A PiS to chyba wspólnikiem Tuska jest, skoro przez tyle lat dotkniętego systemu nie znaleźli nic na niego?
Trzaskowski robił podobne dziwne miny na debatach
Co do troll kont, to swoje założyłem dla tagu polityka, bo się nią interesuje, pisu nie lubię i o tym piszę, nie wolno tak? Choć wspieranie pisu za darmo trudniej zrozumieć xd