Aktywne Wpisy

MonazoPL +64

Bipolar- +57
Znalezienie laski, która nie ma psa albo kota, i nie planuje mieć psa ani kota w przyszłości jest obecnie praktycznie niemożliwe
#tinder #zwiazki #rozowepaski #psiarze #logikarozowychpaskow
#tinder #zwiazki #rozowepaski #psiarze #logikarozowychpaskow

Robił ktoś zgłoszenie garażu blaszaka? Trzeba to w ogóle zgłaszać, czy lepiej postawić i siedzieć cicho? Jest jakieś ryzyko wpadki? Garaż dwa stanowiska z podmurówką. W starostwie niby chcą tylko zgłoszenie, rysunek elewacji z każdej strony, rzut i posadowienie na działce. Miał ktoś z tym jakieś problemy? Czy odległość od szamba jest problemem i czy muszę coś pisać o instalacji elektrycznej?
#garaz #budujzwykopem #nieruchomosci #dom #ogrod #dzialka #motoryzacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Powyżej 35m2 potrzebne jest pozwolenie na budowę.
@Djelon: a właśnie garaże muszą mieć instalację oświetleniową (budynki gospodarcze już nie) :)
@Robertuss: Nie strasz go WZ, bo to nieprawda xD
Ja zrobiłem w 2023 piętrowy z hehe poddaszem nieużytkowym i normalnie przeszło
Do budynków tego typu dołącza się rysunki a nie projekty czy cokolwiek. Przy zgłoszeniu nie ma prawo ich nic interesować.
źródło: IMG_0456
Pobierzźródło: IMG_0591
Pobierzźródło: IMG_0454
Pobierz@PfefferWerfer: przepisy zmieniły się 24 września 2023 r. i decyzja o warunkach zabudowy jest wymagana :)
ale co ja tam wiem jako inspektor w wydziale budownictwa starostwa powiatowego :)
@appmstt: trzeba zgłosić
@appmstt: ten zielony i buda dla psa to nie są budynki więc ich nie trzeba zgłaszać
#budujzwykopem #budownictwo #budowadomu
Prawo Budowlane - Art. 3. [Definicje] Ilekroć w ustawie jest mowa o:
2) budynku - należy przez to rozumieć taki obiekt budowlany, który jest trwale związany z gruntem, wydzielony z przestrzeni za pomocą przegród budowlanych oraz posiada fundamenty i dach;
Ten zielony jak trwale połączysz z wylewką to można uznać za budynek gospodarczy i wtedy trzeba go zgłosić o ile będzie spełniał ten przepis
§ 97. [Warunki techniczne pomieszczenia