@andrzej_sk: nie dziwota. Wszyscy znajomi co mogli to uciekli z Krakowa. Czesc kupila mieszkania na wlasnosc przy kredycie 2% i wlasnie sie wprowadzaja badz sie wprowadzili. Co oznacza, ze masa mieszkan na wynajem stoi pusta. Do miasta widac, ze sciagaja kogo moga. Kiedys osobe czarnoskora czy z Indii widzialam raz na miesiac gdzies przy rynku. Ostatnio jechalam autobusem na moim osiedlu i z 5 takich osob bylo, co bylo widac,
@andrzej_sk: no byl okres, ze tylko Ukraincow slyszalam na zewnatrz, ale nie wiem co sie stalo, chyba pouciekali/pomigrowali w inne zakatki Europy, albo do siebie z powrotem, a kurierzy, ubery, uber eats itp. To standard, z ze ludzie z biedniejszych krajow.
@Ciasteczkowe-tiramisu: uwielbiam takie wypociny zachwalające jak to dobrze się wyprowadzić poza Kraków. Ciekawe gdzie? Sensownych lokalizacji jest bardzo mało żeby nie być skazanaym na samochód taxi non stop bo nic nigdzie nie ma na miejscu
@paroowczak: A co ja mam Ci życie planować? Gdzie chcesz. Mam dużo znajomych co wyjechało bo mają zdalną i mieszkają gdziekolwiek. Ci co poszli pod Kraków to zazwyczaj ludzie z działkami od rodziców - a to już różne lokalizacje, Zabierzów, Tarnów, Skawina, Wieliczka itd. Wiadomo, że większość singli na to nie stać, ale już pary spokojnie mogą sobie coś kupić za 800+ k pod Krakowem.
Tyle że akurat Krk sporo oferuje czego nie ma w innych miastach. Fajne ukształtowanie terenu że możesz mieć świetny widok z mieszkania zależy oczywiście od lokalizacji, wiele punktow widokowych(kopce), ogolnie pogoda sredniorocznie bardziej sloneczna niz na polnocy kraju, stare miasto w którym jest na czym oko zawiesić i ma ten klimat, multi culti tez jest i turystow u nas az za duzo, blisko w góry, nad morze Śródziemne, sporo
aż musze iść na pole się przewietrzyć, idże idże z tymi cenami bajoku
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzTyle że akurat Krk sporo oferuje czego nie ma w innych miastach. Fajne ukształtowanie terenu że możesz mieć świetny widok z mieszkania zależy oczywiście od lokalizacji, wiele punktow widokowych(kopce), ogolnie pogoda sredniorocznie bardziej sloneczna niz na polnocy kraju, stare miasto w którym jest na czym oko zawiesić i ma ten klimat, multi culti tez jest i turystow u nas az za duzo, blisko w góry, nad morze Śródziemne, sporo
Dobra, kurcze ja nie podumal i pomyślał że chodzi to że ceny są ogólnie wysokie w krk