Wpis z mikrobloga

Siema, miał ktoś do czynienia z materacami wellpur z #jysk?
Jest obecnie fajna promocja a ja potrzebuje kupić dobry materac na lata. Budżet do 4k, a wellpur hovda jest za 2300 przeceniony z prawie 6k. Ale boję się, że mimo że w sklepie jest wygodny, to po dłuższym czasie np po roku może się zapadać i wyleżeć. Ktoś coś?

#jysk #wellpur #materac #materace #hilding #spanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FrankUnderwood właśnie kupowałem materac, to jest oianka czy sprężyna? Jak sorezyna dowiedz się czy przychodzi rolowany. Nie kupuj materaca kierując się stopniem twardości tylko tym.czy jest dla ciebie/was wygodny. Nowoczesne pianki to inna technologia niż kiedyś, dowiedz się o ggqarancje powinna być 10 - 15 lat obejmująca parametry wypełnienia.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: w Jysku mają wieczną promocje na materace, więc ceną bym się nie sugerował. A co do jakości materaców, miałem do czynienia z dwoma (piankowy i sprężynowy) i mogę polecić. Szczególnie piankowy. Jak wybierzesz twardszy model to nie będziesz się tak zapadał.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Ostatnie opinie użytkowników są zbyt pochlebne. Materac w większości zbudowany jest ze zwykłej pianki poliuretanowej + pianka termoelastyczna o niskiej gęstości, więc trudno aby zachował swój komfort w dłuższym okresie czasu. Kup materac w normalnym sklepie z materacami - w podobnej cenie będziesz miał materac dużo lepszej jakości, bez "grzejącej" pianki poliuretanowej.
Milano - @FrankUnderwood: Ostatnie opinie użytkowników są zbyt pochlebne. Materac w w...

źródło: hov

Pobierz
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood często są fajne promocje na materace firmy Hilding, polecam te z lateksu, w JYSK ich niestety nie kupisz. Jesli chodzi o Wellpur to jest to firma córka holdingu JYSK, całość produkowana w Chinach. Trwałość pianek jest różna i zależy naprawdę od partii. Przy zakupie materaców oznaczonych jako gold, przysługuje ci 100 dniowy okres testowy, po którym możesz wymienić materac na inny, jeśli tańszy to różnica jest zwracana na kartę podarunkową.
  • Odpowiedz
@FrankUnderwood: Franuś, wybrałeś coś? też własnie z pierwszej wizyty w Jysk podpasowała mi ta Hovda ewentualnie Vendo ale faktycznie nie wiem czy to to podświadomość ale po parunastu minutach leżenia ten materac zaczął mnie trochę za mocno grzać.

w podobnej cenie będziesz miał materac dużo lepszej jakości, bez "grzejącej" pianki poliuretanowej.

@Milano: miałbyś może jakąć polecajkę odnośnie tego co warto wziąć pod uwagę w zbliżonym budżecie, tak żeby
  • Odpowiedz
@Reymont: prześlij mi na PW twoją/waszą wagę, wzrost, czy macie i jakie problemy z kręgosłupem, preferujcie twardsze czy bardziej otulające materace, jaki rozmiar i jaki masz budżet - wtedy w wolnej chwili postaram się przesłać propozycję materacy dopasowanych do twoich parametrów ;)
  • Odpowiedz