ej mirasy a propos tych #korki we #wroclaw. Ktoś naiwny i wku*wiony po wczorajszym mógłby zadać pytanie: czemu te tępe ch*je nie robią tego w nocy?
otóż jak wyczytałem w którymś z artykułów:
Ze względu na bezpieczeństwo pracowników, jak również dostępność materiałów niezbędnych do wykonania naprawy, roboty prowadzone będą w ciągu dnia - od poniedziałku do piątku. GDDKiA zapewnia, że za każdym razem drogowcy będą pojawiać na jezdni po porannym szczycie komunikacyjnym. Prace potrwają ok. 10 godzin każdego dnia.
Termin realizacji I etapu prac wyznaczony został do końca czerwca br., II etap wstępnie planowany jest do realizacji w okresie wakacyjnym. Prace wykonywane są w ramach bieżącego utrzymania dróg, a ich koszt wyniesie ok. 300 tys. zł.
no i tu moje pytanie: jakie do ch*ja materiały budowlane są dostępne tylko w dzień? co to jest za absurdalne tłumaczenie
@murison: kolega nowy w Polsce? Przeciez stawka za prace w nocy jest odpowiednio wyzsza niz w dzien, a kogo obchodza jacys debile w autach i r--------l w miescie, jak wykonawca moze zaoszczedzic ¯\(ツ)/¯
@JestemKaspi: jakie p-------ć? pokazuje że twój argument jest inwalidą, bo nocne wylewanie asfaltu nie jest żadnym problemem. kwestia chęci i organizacji pracy. no i pewnie kosztów jak wskazał miras wyżej
@Rad-X: oj no sraty pierdaty. robią w dzień żeby nie płacić za nocne / weekendowe nadgodziny. ot i wszystko. że cały zachód miasta stoi w korkach? a kogo to obchodzi...
Przeciez stawka za prace w nocy jest odpowiednio wyzsza niz w dzien, a kogo obchodza jacys debile w autach i r--------l w miescie, jak wykonawca moze zaoszczedzic ¯\(ツ)/¯
Kupiłem trochę pierwszy raz w życiu ETF. Wchodzę co chwila i patrzę co się dzieje, ale w porównaniu do śmieciuchów to tak się czuję jak na zdjęciu. To tak zawsze u Was? Znaczy się, u nas jest? Co robicie aby podbić emocje? Adrenalinę? Jakiś sport czy co?
otóż jak wyczytałem w którymś z artykułów:
no i tu moje pytanie: jakie do ch*ja materiały budowlane są dostępne tylko w dzień? co to jest za absurdalne tłumaczenie
czy jakiś #ekspert z dziedziny #budownictwo #polskiedrogi mógłby mi to wyjaśnić?
#pytaniedoeksperta
@murison: asfalt który na miejsce przyjeżdża gorący, polecam się na przyszłość
źródło: image
PobierzPrzeciez stawka za prace w nocy jest odpowiednio wyzsza niz w dzien, a kogo obchodza jacys debile w autach i r--------l w miescie, jak wykonawca moze zaoszczedzic ¯\(ツ)/¯
@murison: południe stoi i bez remontów, więc czemu zachód ma mieć lepiej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wykonawca nic nie