Aktywne Wpisy

mirko_anonim +438
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#feels #rodzicielstwo
Mając 30 lat stałam się jednocześnie wdową i matką. W ciągu jednego miesiąca pochowałam męża i urodziłam dziecko. Mój mąż nie zdążył poznać swojego syna. Nowotwór był na tyle zaawansowany, że każda godzina życia była na wagę złota. Ostatnio przyszedł do mnie nasz prawie 4 letni syn i zapytał się czy pójdziemy do taty, bo chce mu wręczyć zaproszenie do przedszkola na
#feels #rodzicielstwo
Mając 30 lat stałam się jednocześnie wdową i matką. W ciągu jednego miesiąca pochowałam męża i urodziłam dziecko. Mój mąż nie zdążył poznać swojego syna. Nowotwór był na tyle zaawansowany, że każda godzina życia była na wagę złota. Ostatnio przyszedł do mnie nasz prawie 4 letni syn i zapytał się czy pójdziemy do taty, bo chce mu wręczyć zaproszenie do przedszkola na

sforce +126
#gielda jesteście za podatkiem katastralnym od 3 mieszkania? Szczerze mówiąc, pomimo ze mam bardziej wolnościowe poglądy to takie opodotakowanie nie byłoby głupie, częśc ludzi pomyślałoby o innych formach inwestycji .
Pisowskie gadzinówki z Kanałem Zero na czele od kilku dni krzyczą o hejcie jaki wylewa się z koalicyjnej strony, o podziale jaki zapanował, nienawiści wyborców przegranej strony do tych którzy demokratycznie wybrali prezydenta itd.
No jest frustracja. Nie co dzień prezydentem jest wybierana osoba z taką przeszłością jak Nawrocki. Abstrahując już od źródła obecnego hejtu, należy spojrzeć na ton jaki wylewa się z takich materiałów. Uśmiechnięta, bogata Polska z miast pogardza małomiasteczkowymi tylko dlatego że popierają inną partię.
Oczywiście fakt że podział Polski trwa już wiele, wiele lat to strony która wręcz żywi się tym hejtem nie podają. Przypomnijmy sobie jak wyglądała Polska w latach 2015 - 2023. Pomyje jakie były wylewane przez rządzących na każdego kto nie był z nimi osiągnęły astronomiczny wymiar. Kaczyński krzyczący o gorszym sorcie Polaków, TVP nadające codziennie seanse nienawiści, programujące wyborców PiSu jak mają myśleć i kogo nienawidzić przez 8 lat. Grupy zawodowe i społeczne protestujące przeciw rządowi wyzywane i oczerniane - nauczyciele, pielęgniarki, nawet dostało się niepełnosprawnym.
Tak wyglądała rzeczywistość pod rządami PiS. Całą dobę pomyje wylewane na wrogów Kaczyńskiego.
Gdy w 2023 roku "gorszy sort" odkleił ich od władzy, hejt przeniósł się z telewizji publicznej do Republiki, która wedle wszelkich standardów powinna zostać dawno zamknięta za szerzenie nienawiści i oszczerstw a wypluwa to z siebie do dziś.
Ale 3 dni frustracji po wyborze kibola na prezydenta to wystarczający powód żeby sklecić takie coś jak na dołączonym obrazku. Zapomnijmy 10 lat szamba jakie wylewała pisowska strona. To tamci szerzą hejt i nienawiść.
I na koniec takie spostrzeżenie. Wiele się mówi o potrzebie zgody, jedności narodowej. Nawet przyjmując słynne "nieważne kto zaczął, podajcie sobie ręce" to jest to niemożliwe. Cały system działania PiSu opiera się na szerzeniu hejtu i straszeniu swoich wyborców. Bez tego ta partia zniknie. Przestanie funkcjonować, bo poza nienawiścią i syndromem oblężonej twierdzy nie mają nic do zaoferowania.
#wybory #bekazpisu #polityka
źródło: temp_file4529976424435849304
Pobierz@Jabby: Bardzo mi się podoba ten kierunek - Idealny sposób aby marginalizować swoje środowisko plując dookoła na wszystkich kto śmie podejmować niewygodne tematy dla Tuskowców :)
Jak zaczną również podejmować niewygodne tematy dla pisowców to przestanę "pluć na nich".
@Jabby: Są i takie, ale widzę klapki na oczach za szczelne i nie widzisz. Sam się zamykasz w bańce informacyjnej, następnie plujesz wściekle na świat bo rzeczywistość się nie zgadza z twoim wyimaginowanym światem. Robisz sobie krzywdę - wychodzenie ze strefy komfortu to podstawa aby nie zostać debilem. Polecam: Teoria głupoty Bonhoeffera.
źródło: 1000022635
PobierzCo za bełkot.
edit: to zdjęcia pasków tylko z kilku dzisiejszych godzin
źródło: image
Pobierz=
#pdk
ja wysiadam
Podział nastąpił wcześniej, na poziomie ekonomicznym i kulturowym. To już sie działo i przed Pisem.
Bogate i atrkcyjne aglomeracje miejskie VS prowincja.
PiS właśnie wykorzystał (umiejętnie jak widać) te różnice.
Dla mnie jakiś bezzębny wsiur z podlaskiej Polski nie jest Polakiem tylko Azjatą