Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominek: Mentzen to taka jednostka która chyba niezbyt znosi konkurencję - JKM, potem kółko wolnościowcóe (Dzaimbor, Kulesza, Sośnierz), Braun więc i Bosak się rozpycha na prawo. Ciekaw jestem czy panowie dotrzymają do wyborów 2027.
  • Odpowiedz
@Dominek: Prezydent-narodowiec to Marszałkowi Bosakowi bardzo po drodze.
Do tego taki, który potrafi krytykować PiS. Słyszałem że u Mentzena Nawrocki mówił takie rzeczy niezgodne z PiSowską narracją, że Republika w połowie materiału przestała go nadawać i puścili co innego.
Konfederacja przymierza się do resetu konstytucyjnego, tak żeby usunąć jakiekolwiek braki legitymacji najwyższych sądów - do tego będą potrzebowali wsparcia Prezydenta.
  • Odpowiedz
@Dominek: Jakby kandydował na prezydenta to by mógł coś szczekać, a tak to nie ma pozycji negocjacyjnej i może co najwyżej skończyć jak Kukiz czy Jakubiak xDDDD
  • Odpowiedz
@Dominek: ale trzeba przyznac ze dobrze to rozegrał. przeciez oni (ruch narodowy) przed konfą to sie kręcili koło błędu statystycznego. Jedyne co to mieli struktury (ONR, MW) i dzieki temu wepchnęli wiecej poslow niz powinni a potem to już poszło i sie okaże, że ten Krzysiu, który był (i dla niektórych jest) totalnym politycznym freakiem zaraz zostanie premierem
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: Narodowcy są za rozszerzeniem socjalu i zawsze byli bliżej Pisu niż Korwina ciężko by narodowi socjaliści popierali wolny ryneczek i państwo minimum no chyba że chodzi o korytko to wtedy trzeba powiększyć i dać więcej paszy
  • Odpowiedz
@Dominek: Może się jednak nauczył jak się dla mniejszych partii kończą romanse z PiSem i jednak RN pozostanie w Konfie. Wolałbym żeby to był początek końca PiSu, a nie Konfederacji. ;)
  • Odpowiedz
@Skorvez_957_:

Narodowcy są za rozszerzeniem socjalu i zawsze byli bliżej Pisu niż Korwina ciężko by narodowi socjaliści popierali wolny ryneczek i państwo minimum no chyba że chodzi o korytko to wtedy trzeba powiększyć i dać więcej paszy

Sorry, ale ja nie nadążam. Kiedy to się zmieniło?
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/8739753,niskie-podatki-krzysztof-bosak-wielka-konwencja-programowa-konfederacji.html
  • Odpowiedz
@Dominek a nie na odwrot? Bo mam jednak wrazenie, ze nagla zmiana frontu Mencena w koerunku Nawrockiego byla spowodowana tym, ze jego elektorat mial w dupie podatki, to po prostu mlodzi pisowcy. I teraz to Mencen jest na spalonym.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pavulon12345:

a nie na odwrot? Bo mam jednak wrazenie, ze nagla zmiana frontu Mencena w koerunku Nawrockiego byla spowodowana tym, ze jego elektorat mial w dupie podatki, to po prostu mlodzi pisowcy. I teraz to Mencen jest na spalonym

a może i na odwrót xd jak widzisz moja analize jest beznadziejna, tak sobie rzuciłem wolno myśli, a jak będzie to zobaczymy
  • Odpowiedz
że ten Krzysiu, który był (i dla niektórych jest) totalnym politycznym freakiem zaraz zostanie premierem

@mariokanar: Ale "wolnosciowcy" takich wlasnie lubia najbardziej - waze zeby mowil duzo o niskich i prostych podatkach.

• Odpowiedz
@janekplaskacz: nigdy się nie zmieniło narodowcy zawsze byli narodowymi socjalistami a nie liberałami. Mówi się że RN to tacy pisowcy z drugiego pociągu co nie załapali się na główne danie a chcą bawić się w antysystemowców. Obietnice niskich podatków kupi każdy nawet socjalista bo to jest rzecz jaką może obiecać każdy. Nawet Mentzen później pod elektorat usprawiedliwiał niekompetencje gospodarcze Batyra tym że nie ma wykształcenia ekonomicznego.
Bosaczek jest sprawnym mówcą
  • Odpowiedz
@janekplaskacz: Bosaczek powie wszystko ponieważ jest sprawnym politykiem już były analizy programu z 2020 roku oraz wypowiedzi co do socjalu Konfa nie jest jednorodna w programie i lwia część nawet nie stała obok wolnego ryneczku
  • Odpowiedz