Wpis z mikrobloga

czy aspre 2 będzie ok wyborem na przerzucenie się z mtb? Kupiłem byle jaki rower w tamtym roku ale w sumie wyszło że jeżdzę w 90%po asfalcie xD Patrzyłem jeszcze na Broam 60, ale tam gorszy osprzęt. Jedyne wahanie jakie mam do tego Aspre to podobno bardzo sportowa pozycja, jaki rozmiar w takim razie wziąć przy wzroście 182?
#gravel #rower
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tommyrb: ja odrzuciłem aspre 2, bo esker jest po prostu ładniejszy z pochowaną kablologią i ma geometrię współcześniejszą

Jak napęd już będzie wyjechany na tyle, że będzie do wymiany, to wtedy zmienię na chińską grupę.
  • Odpowiedz
@tommyrb proszę Pana, Aspre 2 ma bardzo agresywną geometrie, może być Ci ciężko na początku jak nie jesteś rozciągnięty. Aktualnie w Decathlonie masz za 5k van rysela 2x12 na pełnym grx - chyba nic na rynku nie ma podjazdu do tej oferty. Ja kupiłem tego van rysela na początku maja i jestem mega zadowolony, pokochałem rower na nowo.
  • Odpowiedz
@tommyrb moim zdaniem dobra decyzja :) możesz pojeździć trochę z fabrycznym ustawionym mostkiem, jak będzie za nisko to zawsze możesz go odwrócić na +7 stopni i będzie na pewno wygodniej.
  • Odpowiedz