Aktywne Wpisy
aleroc +54
myslicie ze gdyby hitler dzialal w polsce to tez by doszedl do wladzy w latach 30-40?
#historia
#historia

mozis +899
Sasiad patola znowu zrobił sobie melinę z ziomkami w piwnicy w środku nocy, pech chciał że ma piwnicę centralnie pod pokojem w którym śpię, zgasiłem im światło (zapala się od zewnątrz) przekręciłem klucz tak żeby nie mogli wybić swoim i zostawiłem w drzwiach (chciałem złamać ale s------l sie nie dał a trza było pryskać), było darcie japy na całą klatkę, ktoś zadzwonił po milicję, otworzyli, tałatajstwo wywiezione na wytrzezwialke, sprawiedliwości stało się
#nieruchomosci
źródło: temp_file3481010415968502428
PobierzDo idealnie komfortowego życia brakuje tylko wystarczającej liczby miejsc parkingowych, no ale rozumiem, że jak w PRL planowali osiedla to nie dało się przewidzieć, że kiedyś będzie tak dużo samochodów.
Dla mnie osiedle wielkopłytowe jest ok, jak masz tam jakieś relacje i przyzwyczajenia do takiego klimatu z dzieciństwa.
Natomiast jedyna i duża ich zaleta to lokalizacje, a tak poza tym te budynki są często brzydkie, zieleń niby jest i przestrzenie między tymi blokami, ale jest często też brzydka
może i na deweloperskim osiedlu nie ma gdzie postawić auta, może jest sam beton i asfalt, może i ściany są grubości 3 mm i słychać czy sąsiad sra na rzadko, ale za to są otynkowane ściany które odpadną za 3 lata xD
@radoslaw-franciszek-osowka: widac ze nie mieszkales a czerpiesz wiedze z wykopu. Nowa developerka jesli chodzi o komfort mieszkan to 5 lat swietlnych do przodu.
@oddalenie: jeśli akurat trafisz na deva który nie przyciłą na materiałach. Można mieć nowe budownictwo lata świetle wyprzedzające PRL a można takie:
źródło: image
Pobierz@Trzesidzida: brakuje też uszczelnienia ścian tak aby nie było słychać jak somsiad pierdnie, osobnych pionów wyciągu aby nie raczyć się zapachem obiadu somsiada (o podłączeniu okapu już nawet nie wspominając), dużej windy aby można wsiąść do niej np. z rowerem i pewnie jeszcze wielu innych. Nowe budownictwo ma swoje wady, ale te z PRLu też nie jest ich pozbawione.
W ogóle jak się rozejrzeć to na całej tej stronie jadą po wielkiej płycie. Już widziałem od trzech autorek takie teksty.
Za to zadziwiające jest to, że nie ma tam artykułów o fuszerce w nowym budownictwie.
źródło: obraz
Pobierz