Wpis z mikrobloga

Prosze o pomoc! około 3 miesiące temu odstawiłem Setraline Zoloft dotrwałem do 150 mg, ale było źle podczas brania tego leku strasznego lzawilo mi prawe oko i bolala glowa dokładnie z tej strony, jakby całe mięśnie szyii były napięte. Dodatkowo przy jedzeniu strzela mi w uszach. Leciałem samolotem ból ucha. Czy Setralina zwieksza jakies ciśnienie w głowie?Potem brałem chwilę Pregabalina, teraz wchodze w escitalopram. Czy to możliwe, że Setralina powoduje takie skutki, że nadal odczuwam? Boje sie ze cos wyrosło mi w glowie. Czuję jakby ucisk i strzelaniale z tej strony głowy. Mial ktos podobnie ? Nie mogę cały dzien chodzić w soczewkach. Czy Escitalopram może pomoc? Byłem u okulisty wszystko ok ciśnienie też
#fizjoterapia #depresja #nerwica #antydepresanty #medycyna #psychologia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zawroty głowy i po odstawieniu setry 2x zwiększona wrażliwość plus obawy przed zwiększona tolerancja i odstawianiem ogólnie nie łagodziła objawow fizycznych wgl
  • Odpowiedz
Boje sie ze cos wyrosło mi w glowie.

@Mariusz12345wy: nie panikuj, tylko idź do lekarza rodzinnego, skoro okulista nie widzi niczego podejrzanego. Jeżeli lekarz uzna że jest coś na rzeczy to pewnie da skierowanie do neurologa i tyle. Używanie mirko jako lekarza to nie jest najlepszy pomysł.

W kwestii strzelania w głowie - może to brain zapy (które mogłyby wystąpić tymczasowo przy zmianie lub odstawieniu leków), ale trudno powiedzieć. Jeżeli
  • Odpowiedz
@Mariusz12345wy miałem coś podobnego. Brałem Asertin (też sertralina). I po odstawieniu miałem ból głowy, taki kłujący, w konkretnym jednym miejscu, jakby ktoś wbijał szpilkę. Rezonans czy tam tomografia nic nie wykazały. Ból przeszedł samoistnie, ale utrzymywał się jakiś czas.
  • Odpowiedz