Wpis z mikrobloga

Znajomy zainteresował się E90 318i z 2006, oczywiście w gazie (pierwsze auto po zdaniu prawka XD). Jakieś opinie na temat tej oto bawary z silnikiem N46B20, jakie główne bolączki ma ten model?

#bmw #motoryzacja

s9testoviron - Znajomy zainteresował się E90 318i z 2006, oczywiście w gazie (pierwsz...

źródło: 1000003720

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@s9testoviron dawaj znać jak mu idzie. Takie auto na pierwsze doświadczenia nie brzmi za dobrze. Zapytaj się go, czy dźwignie serwis tego auta, bo cena zakupu to najmniejszy koszt, jaki może ponieść
  • Odpowiedz
  • 0
@Prawdziwy_Oponiarz: coś właśnie kiedyś obiło mi się o uszy, słyszałem że jakieś czujniki to trzeba OEM ładować bo zamienniki padają bardzo szybko albo czasem po zainstalowaniu nie działają. Nawet nie chcę wiedzieć ile tam głupi wahacz kosztuje, pewnie minimum 600 jakiejś dobrej firmy. Mówiłem mu że w vagu to za grosze i czteropak piwa w weekend idzie zrobić zawieszenie ale nie, lans pod remizą musi być xd
  • Odpowiedz
@s9testoviron czujnika nieoryginalnego ci do BMW żaden poważny mechanik nie założy, a i oryginalne czasem są wadliwe. No chyba, że mu sam dostarczasz te graty i on daje tylko gwarancję na robociznę, ale w takim przypadku jak czujnik wadliwy, to płacisz drugi raz ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
(pierwsze auto po zdaniu prawka XD)

@s9testoviron: to już lepiej jakieś nieprzegnite E46 z R6, przynajmniej koszta napraw go nie dojadą, N46 złym piecem nie jest, ale mocno zaniedbane będzie studnią bez dna, to niestety nie "legendarne" M52/M54, które do reszty dojechane, biorące 2l/1000km jeździ jakotako
  • Odpowiedz
pierwszy śnieg i na pewno będzie krawężnik/rów

@s9testoviron: a jeździłeś sam jakimś rwd w zime? Na zimówkach i włączonych systemach, ciężko zrobić sobie krzywdę, ba - ciężej niż jakąś skodą bez ESP. Mam takie tylko o mocy x3 i zimą nie ma dla mnie różnicy między fwd a rwd. Normalnie się jeździ.
  • Odpowiedz
@s9testoviron: krawężnik/rów? w sensie kolega taki leszcz, że 143km nie potrafi opanować tylko dlatego, że RWD? XDD

lans pod remizą 19 letnim autem base trim bez mpaka w biedawersji silnikowej, no no xd

przeciez te serie w ogole wygladu nie maja

bmw to sie od F serii zaczyna sensowne, przedtem to pokracznie wyglada w base trimach bez zadnych modow xd najlepiej g seria, ale tutaj kolega juz patrzy na 100k+
  • Odpowiedz