Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: Tak tylko ppe jak zwykle poleciało ze swoimi cudnymi źródłami bo meta quest 4 nie jest wycofane z produkcji. Polecam doczytać komentarze tam często więcej wiadomości niż w samym artykule.
Tak więc kłamstwo już w pierwszym zdaniu mają...
  • Odpowiedz
@luqero: poszukałem na innych stronach i nie jest dobrze. Quest4 zawieszony bo nie mają na niego pomysłu (fakt, gdyby miał się dobrze sprzedać to musiałby być lepszy od Q3. Czyli co najmniej 8K i o połowę lżejszy)
Zanosi się, że dostaniemy za rok "zwykłe" okulary z ekranem AR podłączone do smartfona przez kabel
  • Odpowiedz
  • 0
@CipakKrulRzycia Wszyscy liczyli na Quest 4 w 2026 ale potrzebna odmiana bo Quest 3 dobrze sobie radzi i może warto poczekać z Quest 4 do 2027 spokojnie aż lepsze chipy zrobią. A nue odrazu wycofane olaboga koniec Questa
  • Odpowiedz
@luqero: kupilem lata temu Q-1 i liczyłem na to, że następne generacje gogli to będą gogle lekkie i z rozdzielczością co najmniej 8K.
Jednak Q1,Q2, Q3 aż tak się od siebie nie różnią bo nadal są za dużym obciążeniem dla szyi a rozdzielczość FullHD od 4K nie robi aż tak wielkiej różnicy. Żeby był przełom to musi być przełom a nie odświeżania tego samego.
Mam nadzieję, że Xiaomi lub inny
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: Quest 3 z QGO nawet bez kompa świetnie wygląda jak coś się gra. A Meta nie musi robić następnego Questa teraz bo inni producencji jak Lenovo czy Asus robi swoje gogle z systemem HorizonOS czyli swojego Questa.
  • Odpowiedz