Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +553
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

phantom-love +204
Niesamowite jaką ruscy przykladają uwagę, żeby tworzyć pierdyliard profili i wstawiać wszędzie praktycznie ten sam tekst
D--a to już im się pali z każdej strony
D--a to już im się pali z każdej strony
źródło: Screenshot_20251110_065209_Facebook
Pobierz

Hej mam problem już któryś raz ktoś chce mi wejść na Facebooka ostatnio było to gdzieś miesiąc temu dostałem maila z kodem do zmiany hasła, a dzisiaj się sytuacja powtórzyła w nocy dwa razy ktoś chciał zmienić hasło, Jak mogę się przed tym uchronić mam niby podany numer telefonu. Nie chcę za bardzo tego logowania dwuetapowego, widziałem coś że można jakieś klucze kupić na USB no ale jak to jest że za każdym razem jak będę chciał się logować na innym urządzeniu będę musiał taki klucz użyć pytajnik nie wiem macie jakieś porady co mogę zrobić żeby zabezpieczyć swoje konto
@Dany92: Klucz sprzętowy to też rodzaj logowania dwuetapowego.
W dzisiejszych czasach 2FA to już raczej minimum, żeby być bezpiecznym.
Zainstaluj sobie google authenticator czy inną tego typu aplikację i tego używaj jako drugi składnik.
@Dany92: Z tego co pamiętam, to jak dodajesz aplikację jako drugi składnik na FB to dostajesz listę tzw. recovery codes (kody odzyskiwania dostępu), które zapisujesz i chowasz w bezpiecznym miejscu, właśnie w razie jakbyś zgubił telefon.
Tylko zgodnie ze sztuką powinno się kupować dwie sztuki, bo jeżeli w jakimś systemie da się usunąć pozostałe faktory i zostawić tylko klucz sprzętowy, to jak go zgubisz, to jest zamiecione. Dlatego dodaje się dwa klucze i jeden chowa w bezpiecznym miejscu.
Ale nie pamiętam czy na FB da się całkowicie usunąć
Myślisz że takie jak kupię będzie okej, oczywiście kupię dwie sztuki
https://allegro.pl/oferta/klucz-zabezpieczajacy-do-banku-u2f-yubico-security-key-c-nfc-wersja-5-7-1-12123812280