Wpis z mikrobloga

via Android
  • 655
@Ja_tutaJ w wielu komisjach w drugiej turze Nawrocki osiągnął zastanawiający wysoki wynik, wzrost poparcia był nieproporcjonalny co do pierwszej tury. Jakiś wykopek znalazl wiele takich komisji
  • Odpowiedz
@Dominek: wiesz co by miało rację bytu, oprócz wyborów jawnych? Eliminacja 2 kandydatów, i tych z góry i tych z dołu i w II turze też wybory jawne - tzn. podpisujesz się imieniem i nazwiskiem pod osobą na którą głosujesz.
Ale system jest jaki jest i miesza i 1 i 2 strona.
  • Odpowiedz
  • 12
@Dominek: weźcie ktoś kto ma czas i wiedzę zaangażujcie w to GPT żeby automatycznie przejrzał wszystkie wyniki komisji ze strony PKW
  • Odpowiedz
@Ja_tutaJ: @Dominek akurat w analizie danych liczbowych sobie poradzi, wyniki są publicznie dostępne bodajże na pkw, jak nie jesteście na bieżąco to teraz gpt ma dostęp do internetu, również można włączyć analizę danych trwająca nawet 15 minut, tylko jeżeli komisji było kilkadziesiąt tysięcy to nie wiem czy nie wymagany byłby płatny plan bądź czy nie prościej byłoby napisać własny programik który przeprowadzi taką analizę
  • Odpowiedz
akurat w analizie danych liczbowych sobie poradzi,

@xiv7: monte carlo tak, i sobie poradził: szanse ok. 70-30, nawet nie wiem czy ktoś tu nie wrzucił na mirko przed końcem II tury( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
w jaki sposób. Opisz. Bo to nie ma sensu. Q

@moj_wykopowy_login: jak nie ma sensu? A "Q" to ze star treka?
"Metoda Monte Carlo to technika obliczeniowa wykorzystująca losowe próbkowanie do uzyskania wyników numerycznych. Nazwa pochodzi od kasyna w Monako, słynącego z hazardem, co oddaje losowy charakter tej metody. W praktyce polega ona na generowaniu dużej liczby prób losowych, aby zbadać złożone systemy i procesy. Metoda ta znajduje zastosowanie w
  • Odpowiedz
@Ja_tutaJ: wiesz jak działa Monte Carlo w ogóle, czy bierzesz losowe artykuły z wiki.
Monte Carlo to to symulacja x gier gdzie każdy ruch jest losowy i zebranie statystyki na koniec. Tak to możesz grać w warcaby,a nie weryfikować fałszerstwa wyborcze.
  • Odpowiedz