Wpis z mikrobloga

Wstawiłem dziś zdjęcie na którym motorniczy prowadzący tramwaj wykonuje gest pozdrowienia. Niestety znalazł się jakiś piwniczak, który postanowił zdjęcie przerobić i zamiast dwóch palców motorniczy pokazuje środkowy palec. Motorniczy może mieć z tego tytułu problemy, jak zdjęcie znajdzie się u jego przełożonych w MPK. Dlatego apeluje do @Moderacja żebyście coś z tą łajzą zrobili. Dla mnie może być to ostatni post tu, możecie mnie zbanować za te słowa. Ale z k. przy jednym stole nie będę siedział. Miałem go zablokowanego już jakiś czas, ale przez ułomność tego portalu nawet będąc na czarnej liście można się widzieć.

Link do mojego postu
Link do przerobionego

#afera #wykop #wroclaw #fotografia #tramwaje #sopelek
mrsopelek - Wstawiłem dziś zdjęcie na którym motorniczy prowadzący tramwaj wykonuje g...

źródło: Bez nazwy-1

Pobierz
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mrsopelek: chłopie, ty robisz pstryk aparatem a potem podciągasz kolory photoshopem, już nie podkreślaj znaczenia swojej roboty xD

A poza tym przypominam że sam jesteś na tym portalu
  • Odpowiedz
@mrsopelek: może przez to że wstawiasz zdjęcie nieznanej ci osoby aby zdobyć lajki dla siebie bez zgody na publikację zdjęcia w internecie? Jak zależy ci na anonimowości w sieci to zamazuj twarze od osób od których nie uzyskałeś zgody.

Cierpisz na syndrom Kalego ewidentnie
  • Odpowiedz
  • 2
Ogólnie bawi mnie to, jak próbujesz znać prawo, używać mądrych słów, a nie masz nic do powiedzenia w temacie. Syndrom Kalego, czyli jakbym ja kradł zdjęcia czyjeś, a miał problem o to, że kradną moje. Ty natomiast próbujesz tłumaczyć swoje złe rzeczy, że ktoś domniemanie robi też złe rzeczy. Ja wstawiłem do internetu zdjęć setki i przez 10 lat jakoś nikt nie napisał do mnie z skargą, że publikuje bez czyjeś zgody.
  • Odpowiedz
  • 4
@johny-kowalski: Dobrze nie będzie miał żadnych konsekwencji zawodowych, ale dalej jego osobę stawia się w złym świetle. Chciałbyś widzieć siebie na jakiś przerobionych zdjęciach? No i nie przeceniam, bo w 5-10 minut u mnie na FB jego koledzy i koleżanki z pracy go rozpoznali.
  • Odpowiedz
@mrsopelek: "Chciałbyś widzieć siebie na jakiś przerobionych zdjęciach".
Ja to bym nie chciał w ogóle widzieć siebie na zdjęciach obcych w necie, które ktoś "zrobił pojazdowi", a niestety widuję.
  • Odpowiedz