Wpis z mikrobloga

Cześć, byłem na wycieczce weekendowej w Niemczech i znalazłem w sobotę koło 1 w nocy dwie pluskwy chodzące po firance do góry i po białym prześcieradle w moim hotelowym pokoju.

Zgłosiłem to na recepcji i dali mi natychmiast inny pokój na innym piętrze, ale przez kilka godzin do 5 rano sprawdzałem każdą rzecz, którą miałem w pokoju i segregowałem do w miarę szczelnych toreb żeby tak łatwo nie przenieść to do nowego pokoju.

Poszedłem spać zestresowany, wstałem po 11, nie zdążyłem na śniadanie, za które zapłaciłem i przez to też mniej zobaczyłem niż miałem w planach. Pidżamę też wyrzuciłem do kosza bo leżała na łóżku cały czas.

Rezerwacja była przez booking. Teraz wróciłem do Polski i zastanawiam się czy mogę się ubiegać o jakiś zwrot? W recepcji mnie tylko przeprosili i tyle, nie było mowy o jakimkolwiek zwrocie. Mam zdjęcia i nagrania.

Uderzać do bookingu? Chargeback? Hotel 4 gwiazdkowy, zapłaciłem dość sporo.
#booking #wakacje #prawo #chargeback #pytanie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirek_dev: no jeżeli to jakiś poważny hotel, a nie najtańszy chłam to ja bym próbował. Jednak nie po to się dopłaca, żeby z pluskwami spać. Zacząłbym od bookingu, a chargeback zostawił na później
  • Odpowiedz
dali mi natychmiast inny pokój na innym piętrze

@mirek_dev: czyli zareagowali szybko i prawidłowo, generalnie to oni tych robali nie hodują przecież, tylko inni klienci im przywożą, zdarza się jak wszawica w przedszkolach/szkołach
  • Odpowiedz