Wpis z mikrobloga

Zamawiam swoją pierwszą drukatkę. Biorę Bambu Lab P1S Combo + Hub.
Planuję na początku drukować głównie w PLA z 0,2mm dyszy. Mam brać całą głowicę, czy starczy hotend za 59zł?
Cool plate też się podobno przydaje na start
Jakie smary mam dokupić? Na botlandzie nie ma dedykowanych od Bambu.
https://botland.com.pl/659-smary-i-oczyszczacze
#bambulab #druk3d
bagi1 - Zamawiam swoją pierwszą drukatkę. Biorę Bambu Lab P1S Combo + Hub. 
Planuję n...

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-4 o 19.54.05

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bagi1: ja mam akurat x1c i nie instalowałem żadnych nóżek antywibracyjnych, bo wydaje mi się, że są niepotrzebne.

Nie wiem jak w P1 wygląda i czy potrzeba smarować prowadnicę. Wydaje mi się, że nie, ale lepiej sprawdź na wiki Bambu laba. U mnie w x1c prowadnicy się nie smaruję i używam jedynie tego smaru ptfe do śrub stołu
  • Odpowiedz
Planuję na początku drukować głównie w PLA z 0,2mm dyszy. Mam brać całą głowicę, czy starczy hotend za 59zł?

@bagi1: Z doświadczenia, weź całą głowicę. Szybciej się zmienia.
  • Odpowiedz
@bagi1: ja mam akurat x1c i nie instalowałem żadnych nóżek antywibracyjnych, bo wydaje mi się, że są niepotrzebne.

Nie wiem jak w P1 wygląda i czy potrzeba smarować prowadnicę. Wydaje mi się, że nie, ale lepiej sprawdź na wiki Bambu laba. U mnie w x1c prowadnicy się nie smaruję i używam jedynie tego smaru ptfe do śrub stołu

@Guybrush: X1C to P1S z dodatkowym komputerem. Tam większość częsci
  • Odpowiedz
@Kryspin013 ale oś X jest karbonowa względem p1s, a w tym przypadku nic nie należy smarować. Jedynie co jakiś czas odtłuścić i wsio

@Guybrush: karbowana? A nie miałeś przypadkiem na myśli grafitowa? I w P1S też jest grafitowa i też jej nie smarujesz.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: @Guybrush luz chłopaki XD
Wziąłem całą głowicę 0,2.
I jeszcze zamawiam z oficjalnego sklepu bambu zestawik głowicę 04 i zębatkę hartowaną (żona zaczęła wyklikiwać jakieś świecące picachu do druku XD)
  • Odpowiedz