Kupiłem ciekawe okulary do chodzenia po górach z bocznymi panelami przeciwsłonecznymi (montowanymi na magnes). Dla mnie są idealne, niestety w upale zsuwają się po nosie w dół, są za luźne, a nie posiadają regulowanych nosków, tylko przymocowane na stałe noski silikonowe.
Znalazłem na allegro doklejane noski silikonowe, podobno robią robotę jednak w opiniach są wpisy że się odklejają po kilku dniach.
Poleci ktoś jakiś patent na zsuwające się okulary albo dobrej jakości noski?
Optyk rozgrzał uszy okularów i odgiął je tak że przylegają ściśle do głowy nad uszami, ale nadal się zsuwają na nos.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: ostrożnie z profilowaniem bo te okulary nie mają metalowego płaskownika wewnątrz zausznika i niewiele działacie a łatwo to złamać.
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: Nie wiem czy już załatwiłeś temat ale dzisiaj czegoś szukałem w zakładzie i znalazłem takie coś. Jak chcesz to kopsnę Ci to za free tylko wyślij priv jakiś Paczkomat to wyśle.
@AK-Optyk-Warszawa: właśnie miałem pisać podziękowania, kupiłem tego typu zauszniki jak wkleiłeś fotę i robią robotę, muszę tylko trochę je poluzować bo uszy trochę bolą :D
Dla mnie są idealne, niestety w upale zsuwają się po nosie w dół, są za luźne, a nie posiadają regulowanych nosków, tylko przymocowane na stałe noski silikonowe.
Znalazłem na allegro doklejane noski silikonowe, podobno robią robotę jednak w opiniach są wpisy że się odklejają po kilku dniach.
Poleci ktoś jakiś patent na zsuwające się okulary albo dobrej jakości noski?
Optyk rozgrzał uszy okularów i odgiął je tak że przylegają ściśle do głowy nad uszami, ale nadal się zsuwają na nos.
https://uvex.com.pl/uvex/okulary-turystyczne-uvex-sportstyle-312-53-3-007-2216/
#uvex #okulary #okularyprzeciwsloneczne #okularyboners #kiciochpyta
źródło: 61Tahd18QlL._AC_SX679_
Pobierzźródło: 61BSN0woYqL._AC_SX679_
Pobierzźródło: 1000006077
Pobierzźródło: 1000006078
Pobierz@AK-Optyk-Warszawa: ja nawet nie wiedziałem że tak można profilować plastik.
Już bardziej nie ma sensu wyginać bo będą cisnąć czaszkę.
Te zauszniki wyglądają ciekawie, wypróbuję czy
źródło: 1000006440
Pobierz@AK-Optyk-Warszawa: właśnie miałem pisać podziękowania,
kupiłem tego typu zauszniki jak wkleiłeś fotę i robią robotę, muszę tylko trochę je poluzować bo uszy trochę bolą :D
źródło: 2-x-Stopery-do-okularow-B-S-Silikonowe-Czarny-EAN-GTIN-4048783062354
Pobierz