Wpis z mikrobloga

#gry #ps5
Ogólnie gierka bardzo fajna pod wieloma wzgledami, no ale to już głupota, przecież tam na siłę zrobione ogromne mapy z wieloma odnogami które w większości prowadzą do nikąd, czyt. jednego itemu do zebrania, całe portale w których jest jedna znajdźka, nawet jedna cała mapa ze z------m labiryntem na której końcu jest jedna znajdźka i tyle xD. Słabo zaprojektowana mapa bez filtrów, odznaczeń gdzie wszystko zebrałeś, zrobiłeś. Co za tym idzie okropne poruszanie po otwartym świecie, szybkie podróże do d--y, na siłę wciskanie każdemu NPC dwóch linii dialogu albo wczesny dostęp do mnóstwa lokacji albo bossów w otwartym świecie których nie zabijesz nawet na najniższym poziomie przez level scaling. Jeszcze wymieniać? Brak szybkiej możliwości pominięcia walk, czasem nie da się po prostu ominąć zwykłych mobów więc sztucznie wydłuża to czas gry, tak samo dziesiątki różnych buildów, tu akurat może niektórzy lubią się pobawić ale też powinna być opcja auto-build na podstawie na przykład zdrowia, siły itd
wisemansaid - #gry #ps5
Ogólnie gierka bardzo fajna pod wieloma wzgledami, no ale to ...

źródło: 1000008410

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wisemansaid: I bardzo dobrze że nie ma mapy podczas gry bo inaczej by się eksploracja zamieniła w odznaczanie kolejnych miejsc na liście. Lokacje nie są jakieś wielkie poza tym często się zapętlają i wracasz blisko miejsca skąd się wyszło. Sprawdzasz wszystko na spokojnie a jak odkryjesz jakiś sekrecik to cieszy a nie tak jak w Doomie nowym że masz "sekrety" na mapie zaznaczone. I do każdej lokacji można wrócić i
  • Odpowiedz
  • 0
Co do mapy to mi chodziło o otwarty świat, w lokacjach nie ma mapy ale to mały problem chociaż też często nie wiem która to główna droga a która poboczna i często jest tak, że muszę wracać bo poszedłem główną. Nie jest to tylko w tej grze ale mi to przeszkadza.

O w-------u to nie wiem czy masz rację bo po pierwsze musisz wiedzieć gdzie wrócić a jak mówiłem mapa świata tego
  • Odpowiedz
  • 0
@onepnch: no to ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie no nie wiem czy zrobię 100% ale co to za frajda przelecieć główny wątek na autopilocie i odinstalować? Chociaż część pobocznych chciałem zrobić a tu widzę większość czasu i tak muszę progresować główny wątek żeby nie zdychać albo zdobyć nową umiejętność. Moim zdaniem słabo to przemyślane i tyle.
  • Odpowiedz
@wisemansaid: Ty się ciesz bo twórcy są fanami starych Finali i widać wpływy mocne np. FF9 a tam skakankę trzeba było 1000 razy trafić żeby zaliczyć XD
I musiałeś to zrobić na początku gry od razu bo potem się nie dało już
  • Odpowiedz
@wisemansaid: z tymi znajdzkami i sztucznym przedluzaniem rozrywki to jest jakis dramat, ja nie wiem o co im chodzi ze tak usilnie musza w kazda gre pakowac ten syf.

w pierwszym ghostrunnerze znajdzki nic nie dawaly wiec je olewalem, przebiegalem poziomy bez lizania scian i byl swietny flow. a co w drugiej czesci musieli dac? motor i znajdzki ktore rozwijaja postac. wiec jezdze motorem i gapie sie ciagle na minimape
  • Odpowiedz