Wpis z mikrobloga

#pytanie #agd #zakupy #elektronika

Wiecie może czy takie pionowe odkurzacze myjące nadają się normalnie też do odkurzania dywanów? Bo we wszystkich opisach tego i podobnych egzemplarzy, ale i we wszystkich opiniach, cała emfaza jest na kwestie mycia itp. Natomiast mnie intryguje najbardziej to, czy oprócz mycia, takie ustrojstwo będzie też normalnie na sucho odkurzało dywany? Może głupie pytanie, ale nigdy czegoś takiego nie posiadałem, do tej pory korzystałem jedynie z "klasycznych" odkurzaczy popularnych w Polsce.
kaszkada - #pytanie #agd #zakupy #elektronika

Wiecie może czy takie pionowe odkurzac...

źródło: obraz

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaszkada: Szukasz w złym przedziale. Odkurzacze pionowe dzielimy na 2 grupy - tanie śmietniki które są wspomagaczem do zwykłego sieciowego odkurzacza, oraz takie które je w 100% zastąpią. Rozsądek mówi wprost - albo Dyson z dwoma szczotkami, albo Samsung Complete. Ja zdecydowałem się 4 lata temu na Jet90 Complete i nie zamieniłbym go na żaden inny, chyba że na Gen5. Szczotka z miękkim włosiem jest idealna do twardych podłóg, elekteoszczotka
  • Odpowiedz
  • 0
@Notakaprawda: dziękuję za opinię popartą doświadczeniem. szczerze mówiąc gdybym nie miał dywanów, to zdecydowałbym się na coś tańszego, ale teraz faktycznie zaczynam rozważać wspomniane przez Ciebie alternatywy. Zależy mi na pewno, żebym zarówno odkurzył i umył tym panele i kafelki, ale jednak równocześnie chcę móc tym samym urządzeniem odkurzyć porządnie dywany.
  • Odpowiedz