Wpis z mikrobloga

Czy testowaliście jakaś bieliznę termoaktywną, która ma za zadanie chłodzić w upalne dni? Coś jak Bruebeck Cooler albo Redline Outlast. Warto? Jest faktycznie zauważalna różnica?

#motocykle
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawiiid mam brubeck cooler i sixs (droższa opcja). Sprawdzone w Chorwacji przy 40 stopniach i dawało radę. Ważne mieć dobrą wentylację w kurtce, żeby miało jak dostawać się świeże powietrze co chłodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Warto? Jest faktycznie zauważalna różnica?

@Dawiiid: Pytałem o to samo kilka miesięcy temu i kupiłem zestaw Brubeck Cooler i nie żałuję ani złotówki. Sprawdza się i to nie tylko przy zestawie meshowym, ale również jak zakładam pod koszulę w kratę + jeansy motocyklowe. Czuję różnicę i nie wyobrażam sobie jeździć bez tego.
  • Odpowiedz
@Dawiiid: Brubeck cooler mam od lat, pisanie, ze chłodzi to trochę nadużycie ale generalnie sprawdza się - o wiele lepiej odprowadza pot i po prostu przyjemniej jest na ciele niż miałoby to się kisić w zwykłym podkoszulku czy w przypadku nóg, w jeansy. Ogólnie to ja zawsze jeżdże w termie i skarpetach merino, nawet w 35 stopniach xD
  • Odpowiedz
Czy testowaliście jakaś bieliznę termoaktywną, która ma za zadanie chłodzić w upalne dni?

@Dawiiid: Na upały najlepiej się sprawdza zwykły tshirt sportowy, który nie chłonie wilgoci. Termo na upały to przerost formy i zbędny koszt, serio, nie ma sensu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Dawiiid będę miał zdanie odmienne. Brubeck jest spoko, ale jak chcesz coś dobrego to Klim agresor -1.0 czuć bardzo dużą różnicę. Ale powyżej 30 i tak będziesz się gotował. Przy 35 zbliżasz delta między otoczeniem a ciałem jest za mała żaby chłodziło. Albo mokra koszulka i jest ulga na kilka minut albo membrana i się izolować od temperatury otoczenia
  • Odpowiedz
@Dawiiid: polecam krótkie spodenki, krótki rękawek, dobry krem do opalania i jazda nie za szybko i z głową. Najlepsze rozwiązanie na mega upały ;-)
  • Odpowiedz
@Dawiiid: Mam bluzę tego Brubeka i jakiś komplet bielizny motocyklowej z Lidla. Nie czuć różnicy, ale Brubek trochę lepiej trzyma fason po kilku latach okazjonalnego użycia.
  • Odpowiedz
@Dawiiid: roznica miedzy tania a droga termo w takich przypadkach to moim zdaniem jak szybko zacznie od niej smierdziec, na pewno na drozsza bym nie wydal, mam jakies taniochy ale na moto w nich nie jezdzilem, ogolnie przy zastosowaniu ze jezdzisz w niej za kazdym razem to powinna dac rade ze 3 lata, oczywiscie zalezy ile jezdzisz bo ja rocznie robie 3-5 tys km
  • Odpowiedz