Aktywne Wpisy

wykop +124
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały

źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
SzubiDubiDu +534
Ciekawostka. Ostatni oficjalny wpis od wykopu jest... wygenerowany przez AI
1. Po czym to poznać? Emotikony używane na początku każdego akapitu: 🔄 🗂 🕵️♂️ 🔍
2. Używanie "długich myślników" czyli EM DASH – normalny użytkownik komputera nie ma myślnika pod ręką więc używa minusa - jako zastępczego myślnika
3. "oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych" nie brzmi jak naturalnie zdanie w języku polskim
4. Mamy zestaw unikatowych wykopowych lenny face ( ͡° ͜ʖ ͡
1. Po czym to poznać? Emotikony używane na początku każdego akapitu: 🔄 🗂 🕵️♂️ 🔍
2. Używanie "długich myślników" czyli EM DASH – normalny użytkownik komputera nie ma myślnika pod ręką więc używa minusa - jako zastępczego myślnika
3. "oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych" nie brzmi jak naturalnie zdanie w języku polskim
4. Mamy zestaw unikatowych wykopowych lenny face ( ͡° ͜ʖ ͡

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-30 145008
Pobierz
Załóżmy, że mam JDG, gdzie moje główne PKD to projektowanie maszyn, ale chciałbym przebranżowić się na kierowcę ciężarówki i w przyszłości jeździć jako kierowca na JDG.
Czy mogę w takim razie prawo jazdy i szkolenia na kierowcę brać na fakturę jak wcześniej dodam odpowiednie PKD czy to już nie ma znaczenia, skoro jeszcze tym kierowcą nie jestem?
#podatki #jdg #pracbaza #prawo
Jeśli jako kierowca wystawisz dowolną fakturę za transport to będziesz kryty zupełnie. Może się okazać, że wydałeś na szkolenie 3000 PLN a zarobek miałeś 150 PLN, ale po prostu wtedy możesz powiedzieć, że biznes na jaki liczyłeś nie wyszedł.
Więc realnie możesz to traktować jako koszt uzyskania potencjalnego przychodu.
Komentarz usunięty przez moderatora
Projektantowi zazwyczaj B wystarczy żeby wozić projekty, nie? A jeśli je wykonuje i przewozi to tak, nawet C+E jest czymś czego może potrzebować, żeby nie podzllecać