Wpis z mikrobloga

Myślę sobie nad zmianą branży, aktualnie jestem dobrze zarabiającym frontendowcem (20k+ netto miesięcznie), ale coraz bardziej mnie ta robota męczy, co byście sugerowali co mogłoby być następną pracą wymagania:
-wysokie zarobki (15k relatywnie szybko po wejściu i 20k+ po kilku latach)
-najlepiej nie związana z kodowaniem
-relatywnie niski próg wejścia
-najlepiej jak dałoby radę zdobyć doświadczenie przy okazji nie zmieniając od razu pracy
-nie zostanie raczej zastąpiona przez ai w 10 lat

Osoba z całym życiem w it
#programista15k #kariera #praca
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@MilionerPrzed30: Zdziwiłbyś się :) na uop dla Polskiej firmy w której siedzę już ponad 8 lat mam ponad 20k netto, jakbym chciał zmienić to też nie problem za podobne stawki (aktualnie oczywiście), ale jestem frontendowcem z 15 letnim doświadczeniem w dużych i bardzo dużych korpo :) (aktualna firma to <200 osób). Ogólnie gdybym dalej chciał być frontendowcem to spokojnie mógłbym zmienić pracę i więcej zarobić, ale no cóż coraz bardziej
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Zupa2255: Nie, ale się muszę rękoma i nogami zapierać od rekruterów :). A poważnie, to nie co jakiś czas uderzają do mnie różni rekruterzy czy firmy, ale na razie nie szukam pracy, sam przeprowadzam rozmowy klwalifikacyjne u siebie i powiem, że na rynku to ludzi powyżej mida to jest bardzo mało dostępnych. Jakbym miał kłopoty z pracą to mam przynajmniej 2 lokalizacje gdzie mnie za aktualną stawkę wezmą od ręki
  • Odpowiedz
@lobo: Może po prostu poszukaj jakiegoś nudnego projektu, w którym będziesz więcej pierdział w stołek i właściwie tylko odpowiadał za jakieś okazjonalne utrzymanie? Wtedy de facto mało pracujesz.
  • Odpowiedz