Wpis z mikrobloga

@Atreyu
Zrobiłem biały montaż elektryczny z pomocą chat gpt. Brzmi ryzykownie, ale spokojnie oglądałem też na youtube czy na pewno nie plecie głupot. Ja żaden elektryk, jedyne co kojarzyłem że mam trzy kabelki, wiedziałem który to faza, neutral i pe. Podłączyłem z nim:
Gniazdka
Rolety elektryczne (w sklepie z oknami gadali mi że to jakaś wiedza tajemna i musi to zrobić elektryk xd)
Włączniki lamp pojedynczych
RJ i gniazdka ethernet (choć tu więcej pokazał
  • Odpowiedz
@luke-dolla7: jeżeli wystawały ci kable z puszek to podłączenie gniazdka to 20zl. Czyli jesteś na plusie dwie stówki a nie 2k

I podłączenie pojedynczych to żaden problem a tu gdzie już jest potrzebny jak te schodowe to wali błędami właśnie
  • Odpowiedz
Ja prosiłem ai o przepisanie tekstu z kilku kartek. Mam wersję premium a i tak po ok 10 próbach zdecydowałem się przepisać samodzielnie bo ciągle coś zmieniał...
  • Odpowiedz
@Atreyu: To g---o, a właściwie Perplexity czyli narzędzie wsparte kilkoma modelami oraz wyszukiwarką, podało mi zły rezultat meczu tenisowego. Nawet nie typu przegrał/wygrał, tylko podał dokładny wynik.
  • Odpowiedz
@Atreyu: bo ludzie myślą ze zadaniem czata jest robić dobrze a to jest tylko model językowy który ma pisać "jak człowiek" xd to czy podaje prawdę czy nie jest obojetne o ile odpowiedź brzmi ludzko
  • Odpowiedz