Wpis z mikrobloga

Wczoraj koalicja rządząca osiągnęła sukces. Prezydent Duda podpisał ustawę podnoszącą zasiłek pogrzebowy z 4 do 7 tys zł.

Wiecie o tym ode mnie, bo Tusk nadal uważa że nie potrzebuje rzecznika.

#polityka #wybory
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wczoraj koalicja rządząca osiągnęła sukces. Prezydent Duda podpisał ustawę podnoszącą zasiłek pogrzebowy z 4 do 7 tys zł.

Wiecie o tym ode mnie, bo Tusk nadal uważa że nie potrzebuje rzecznika.

@Gieremek: a nowy rzecznik wie, że zasiłek został zmniejszony za poprzednich rządów platformy i o tym wspomni, czy to przemilczy? Może dlatego się tym nie chwalą, a ty im wszystko psujesz ;d

Przyjęta przez posłów tzw. ustawa okołobudżetowa zakłada
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: nie, o większości z nich nie słyszałem, ale pewnie dlatego, że Tusk ma w dupie rzecznika rządu i uważa, że ludziom taka wiedza nie jest do niczego potrzebna
  • Odpowiedz
ustawę podnoszącą zasiłek pogrzebowy z 4 do 7 tys zł.

@Gieremek: Czyli co, mamy taki dobrobyt że nawet umrzeć nie ma jak bez pieniędzy "od państwa"?
No a ciekawe czy rzecznik wytłumaczy że to nie Tusk daje, nie państwo tylko to są nasza pieniądze, zebrane w podatkach albo z kredytu który spadnie na nas. To po pierwsze.
Po drugie - dlaczego ludzie potrzebują jakiś zasiłków żeby móc godnie odejść ze
  • Odpowiedz
@Gieremek Ale wy wiecie dlaczego Tusk nie ma rzecznika? Bo Polak nie ma się interesować polityką! On nie ma patrzeć rządowi na ręce. To jest stara taktyka, gdzie Polakom starano się zobrzydzić politykę jak tylko się da, wedle zasady: polityka to szambo, zostawcie to nam, bo my się tak poświęcamy, abyście wy nie brudziły sobie rąk.
  • Odpowiedz