Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tasde: najlepsze jes to, że spoko gdyby tu były jeszcze jakieś przesłanki np ze względu na dobro pracowników czy ludności ale ich argumentacja to było jakieś katolskie p---------e i nawet lokalni kapłani się od tego odcinali XD
  • Odpowiedz
  • 1092
@Kryspin013: Ja bym zrozumiał, jakby chcieli otworzyć lidla koło kościoła, ale to miał być magazyn przy trasie, kilka kilometrów obok, gdzie z resztą już stoją jakieś magazyny xD
  • Odpowiedz
  • 64
Gmina Gietrzwałd utrzyma swoją stopę 7% bezrobocia, dzięki anulowaniu inwestycji Lidla w budowę centrum dystrybucyjnego, które miało przynieść 200-300 miejsc pracy

@Tasde: a może po prostu oni lubią być bezrobotni? Jeszcze by tylko brakowało żeby jakiś kołhoz im obok wybudowali i by się zaczęło nękanie z pośredniaka, a tak to mają spokój xD
  • Odpowiedz
może po prostu oni lubią być bezrobotni

@Plp_: no więc najśmieszniejsze w tym jest to, że mieszkańcy, wójt i sołtys nie mają nic przeciwko, a kościół w ogóle się nie wypowiedział xD w innym artykule znalazłem, że mieszkańcy gminy dołączyli do protestu bez żadnych liczb - możemy się domyślać ilu ich było

Braun z prawakami nazwozil fanatyków z całej Polski i oprotestowali inwestycje oddaloną O KILOMETR od miejsca objawień xD
  • Odpowiedz
@Tasde: mnie ciekawi czemu Lidl ma się wycofać. Bo jakiś nieznaczący polityk z nikłym poparciem krzyczy?
Równie 10 lat temu Korwin mógłby tam stać i nikt by nie dał ebania
  • Odpowiedz
  • 17
@cielak44: Problem w tym, że nabiera na ważności a ten jego ruch jest już tak duży, że mogą zacząć robić syf.
I w sumie robili, mieszkam ze 300 km od Gietrzwałdu a u mnie pod Lidlem też gaśniczaki stały i protestowały.
  • Odpowiedz
jak tak bardzo wspierasz lidla, to sie tam zatrudnij na kasie albo magazynie

@bronek-adam: "Początkujący kasjerzy-sprzedawcy mogą liczyć na wynagrodzenie w przedziale od 5250 zł do 6450 zł brutto."
NA start W-wa = 5500 brutto + prywatna opieka medyczna + świadczenia dla dzieci z okazji świąt + dopłata do urlopu "pod chmurką"
  • Odpowiedz
@Tasde: tamte rejony Polski już w erze postepu techn-przemyslowego jedne źródła mowią o 1811, inne nawet 1836r to dopalały się tam na stosie ostatnie "czarownice" oskarżone o uskutecznie klątw i czarów..., ot widać dziś maja jakieś nowe zabobony ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
KurnikoweKuriozum - @Tasde: tamte rejony Polski już w erze postepu techn-przemysloweg...

źródło: pobrane (6)

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 36
@maiakicklighter: Zaczęło się od tego, że w 150 lat temu jakieś gówniary wmówiły ludziom, że im się maryjka objawiła pod drzewem.
Braun jest wariatem, więc jakoś mocno ukochał ten Gietrzwałd i się trafiło, że w 2024 Lidl postanowił wybudować pod tą wsią swoje centrum logistyczne. Bo blisko Olsztyna, bo bezrobocie wysokie więc o ludzi łatwo, nie wiem.
Niemniej Brauna to w------o tak, że przypuścił swój typowy szturm szaleńca.
No i
  • Odpowiedz
Ja bym zrozumiał, jakby chcieli otworzyć lidla koło kościoła,

@Tasde: najlepsze jest to, że lokalny proboszcz powiedział, ze on z tym protestem nie ma i nie chce mieć nic wspólnego XD
  • Odpowiedz