Wpis z mikrobloga

Szef Synergistic Research (tej firmy od m. in. audiofilskich bezpieczników) zapowiada nowość, która będzie tak kontrowersyjna, że - cytując klasyka - „o ja pie****e”.
Oczywiście jak się ukaże to Was o tym poinformuję, niemniej chciałem zwrócić uwagę na inną rzecz - od ponad tygodnia, Ted Denney na swoim fanpage umieszcza opisy działania swojego produktu PowerCell - kondycjonera prądowego z grafenowymi bateriami elektromagnetycznymi, kwantowymi kondensatorami oraz generatorem ultra wysokich częstotliwości elektromagnetycznych. Taki klasyczny bulbulator.
I teraz ciekawa część: te opisy są wygenerowane w twitterowym ai (grok) w odpowiedzi na prompt „jak działa to urządzenie”.
I to jest informacja, którą Ted potwierdził osobiście - on po prostu generuje w AI halucynacje o kondycjonowaniu przestrzeni między kondensatorami i wyzywa wszystkich sceptyków na świecie, żeby, uwaga: zaprzeczyli halucynacjom sztucznej inteligencji w formie publikacji w recenzowanym artykule.
Po niecałej dobie od publikacji pierwszego postu z serii, Ted ogłosił zwycięstwo, bo nikt nie opublikował recenzowanego artykułu.
W DOBĘ.
SERIO!

Zapytany, czy go przypadkiem głowa nie boli, że tak bezgranicznie ufa LLM (modelowi językowemu), odpowiada, że ten model jest szkolony na setkach technicznych dokumentów i artykułów, więc wie co pisze.

Drogi panie Synergistic, ten model jest prawdopodobnie szkolony również na moim shitpostingu o audiovoodoo, oraz na setkach postów z audiofilskich forów na calym świecie czy na mądrościach naszych ulubionych blogerów. Nie mogę się wprost doczekać, aż duży producent stworzy coś w oparciu o halucynacje LLM a nasi rodzimi recenzenci będą robić fikołki w tył, żeby tylko napisać jak to wspaniale poszerza scenę.

Czy ja śnię?
Bring it on XD

#tonskladowy - największe absurdy branży #audiovoodoo
Roszp - Szef Synergistic Research (tej firmy od m. in. audiofilskich bezpieczników) z...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń