Wpis z mikrobloga

Podsumowując, umiera pokolenie czerpiące całą wiedzę o polityce z jednej stacji telewizyjnej, a wyrasta drugie czerpiące wiedzę tylko z algorytmu na tik toku, insta i fb. Ja naiwny myślałem, że jak stare pokolenie juz pożegnamy to zostanie to wychowane z internetem, w którym można zweryfikować w minutę każdą informację. Jakże byłem naiwny.
#wybory #polityka
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Voyak: z cyklu każde pokolenie które głosuje inaczej jest niedobre( ͡° ͜ʖ ͡°). Tylko pokolenie czerpiące wiedzę z Onetu i jego "anonimowych informatorów" jest tym jedynym namaszczonym intelektem?
  • Odpowiedz
z cyklu każde pokolenie które głosuje inaczej jest niedobre( ͡° ͜ʖ ͡°). Tylko pokolenie czerpiące wiedzę z Onetu i jego "anonimowych informatorów" jest tym jedynym namaszczonym intelektem?

@magicznyfred: Jakiego cyklu niby?
Słyszałeś kiedyś o weryfikowaniu informacji? Albo patrzeniu na dowody? Nie moja wina, że akurat onet to dowozi. W 10 sek filmiku nie zazwyczaj nic takiego się nie mieści. I to jest sedno sprawy a nie
  • Odpowiedz
@Voyak: I smutne w tym wszystkim jest, że Polska mogła jeszcze więcej znaczyć w Europie. Na szczyt jadą Trzaskowski i Tusk, brygada mocna i światowa. Eh... a myślałem, że na odchodne prezydenta plastusia kupię dobry a-----l by to uczcić. Stracone kolejne 5 lat.
  • Odpowiedz
  • 27
@Voyak W telewizji, zwłaszcza państwowej, byly seriale, które gdzies na marginesie pełniły funkcję edukacyjną. Jedni bohaterowie mieli dziecko z zespołem Downa, pokazywali z czym sie taka osoba mierzy. Inny złapał aids, ktoś byl niepełnosprawny. Ktoś zachorował na raka, potem się wyleczył, zachęcało to do profilaktyki. W ranczu na przykładzie wójta pokazali jak działają populiści, gdzies indziej uświadamiali o unii europejskiej. Państwowa telewizja spełnia w ten sposób misję edukacji społeczeństwa. Na tik
  • Odpowiedz
Tylko pokolenie czerpiące wiedzę z Onetu i jego "anonimowych informatorów" jest tym jedynym namaszczonym intelektem?

@magicznyfred: czyli wyludzona kawalerka. i przyznanie sie do tego prezydenta elekta. to jeszcze nie wystarczylo, zeby zrozumiec z kim ma sie do czynienia?
  • Odpowiedz
  • 17
@magicznyfred

@Voyak: z cyklu każde pokolenie które głosuje inaczej jest niedobre( ͡° ͜ʖ ͡°). Tylko pokolenie czerpiące wiedzę z Onetu i jego "anonimowych informatorów" jest tym jedynym namaszczonym intelektem?

No chętnie się dowiem jakim cudem Ci wyborcy nie są debilami gdy główny argument młodych to "bo Trzaskowski sprowadzi imigrantow" gdy to PiS ich masowo sprowadzał a Tusk zaczął od ograniczania imigracji.

Banda debili bez krzty
  • Odpowiedz