Aktywne Wpisy

VanHohenheim +14
źródło: temp_file7302627121822733600
Pobierz
1dlaczegoja1 +1
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym

Rynek prawniczy to ściek i prosta droga do depresji.
Rzeczywistość rynku prawniczego jest taka, że mogliby zamknąć wydziały prawa na 10 lat, a i tak byłby nadmiar prawników.
Mam 27 lat, jestem świeżo po egzaminie radcowskim, aktualnie szukam pracy, bo od marca znajdowałem się na bezrobociu - przygotowywałem się do egzaminu zawodowego (radcowskiego) w kwietniu, a w maju miałem jeszcze egzamin pisemny na doradcę podatkowego + ogarniałem formalności związane z dofinansowaniem otwarcia jednoosobowej działalności gospodarczej.
Teraz ślę masowo CV, aby załapać się do pracy w kancelarii i rezultat? na ponad 30 CV tylko 2 rozmowy, przy czym na jednej jak zaproponowałem widełki 8.5 - 10k netto na fv, to wspólniczka kancelarii powiedziała mi, że wysoko się cenie, natomiast na tej drugiej rozmowie pewnie feedbacku nie będzie, bo jak się okazało była to kancelaria stricte podatkowa, gdzie ja praktycznego doświadczenia z podatkami nie mam. Sceny odbywają się w mieście wojewódzkim 500k+
Świetnie uczyłem się w liceum, na studiach również, nigdy żadnej poprawki, egzamin wstępny na aplikację radcowską - jeden z najwyższych wyników w izbie, ponad 130 pkt na 150. W międzyczasie studia podyplomowe - podatki i doradztwo podatkowe, a następnie własność intelektualna. Same studia i podyplomówki robione na top wydziałach (UAM/UEP/UJ), aby finalnie zdać egzamin radcowski i mieć problemy z zatrudnieniem. Pracowałem w kancelariach od 3 roku studiów, praktycznie na pełen etat, dobre doświadczenie w spółkach handlowych i wszystko na nic.
Wybór studiów prawniczych to niesamowity błąd życiowy, gdzie nie mam innego pomysłu na siebie - kancelarii nie otworzę bo nie mam bazy klientów, poza tym nie czuje się zbyt pewnie jeszcze aby startować na swoim. Nie miałem nigdy wyobrażeń, że życie zawodowe jest jak z Suits czy Chyłki, ale żeby nie znaleźć w ogóle teraz pracy, to nigdy bym nie przypuszczał... tym bardziej, że zawsze należałem do grona tych bardziej kumatych. Płakać mi się po prostu chce.
#prawo #prawnik #praca #zawod #studia #studbaza #uniwersytet #aplikacja #adwokat #radcaprawny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: dlatego
@szynszyla2018: Nie zgadzam się z tym. Biznes potrzebuje prawnika przede wszystkim taniego, dyspozycyjnego (żeby można było zadzwonić w piątek wieczorem i zlecić mu robote na poniedziałek rano) i tylko wystarczająco dobrego. Nikt nie będzie przepłacał, skoro można niewielkim kosztem pozbyć się znaczej części problemów prawnych.
Powodem problemów OPa jest zwykłe prawo popytu i podaży. Niewielki popyt na usługi
źródło: 77253479_2591144957649332_3575896569859276800_n
Pobierz@mirko_anonim: to zupełnie tak samo jak rzeczywistość absolwenta budownictwa. Idą (a przynajmniej jak ja to studiowałem) bardzo inteligentni ludzie a po cholernie trudnych i wymagających studiach minimalna w biurze albo z-----------e na budowie 220h+/miesiąc. Odechciewa się żyć.
Jak bym się nie przebranżowił to byłby chyba magik ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@SonidoStark: Zlituj się człowieku i dokształć w tym, jak działa chat i jak
@SonidoStark: No to o jakim wymarciu mowa? Nadal będziesz potrzebował wykształconego prawnika do weryfikacji i wzięcia odpowiedzialności za to, co zostanie napisane.
@Castellano: winny jest zapewne autyzm
1. 200 ml czystej (nie żartuję);
2. wysłanie w naszym imieniu kogoś bardziej dynamicznego (w tym wypadku dobrze rokującego i wyszczekanego aplikanta lub podwykonawcę).
Pochodziłbyś miesiąc na 4 brygadówce w fabryce smrodu to byś zrozumiał co to życie