Wpis z mikrobloga

Gambit Zandberdzki - głosuj za oddaniem Konfedepisowi władzy po to by może zyskać 2 punkty procentowe poparcia dzięki medialnej szopce XD

@honeybadger9951: Ale co to za kretynizmy? Jakiś nowy spin z centrali? Zandberg jest w opozycji od listopada 2024 i rząd ma bez niego większość. Jakie on ma zobowiązania wobec utrzymywania rządu, w którym nie jest? Jeśli Donek na własne życzenie chce zrobienia wotum zaufania to chyba jest pewien, że
  • Odpowiedz
na maksa bawi ta panika z powodu 5 (!) posłów Razem, którzy zagłosują przeciwko XD

@kwasnydeszcz: To nie jest panika z powodu tego, że 5 posłów Razem będzie przeciwko. To jest wściekłość i oburzenie jak oni w ogóle śmią asertywnie krytykować rząd Tuska i zagłosować przeciwko wotum zaufania zamiast poprzeć ten kiepski rząd w ciemno. No i szantażyk moralny, że przez to wygra PIS i Konfederacja. Wina Razem. No tak
aei9077 - >na maksa bawi ta panika z powodu 5 (!) posłów Razem, którzy zagłosują prze...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@honeybadger9951: Nie no skadnal, jak można nie złożyć hołdu cesarzowi Europy? Szczególnie że jesteś socjaldemokratą, a cesarz jest neo-libkiem który najchętniej rozmontowałby państwo w imie interesów wielkiego biznesu. Żałośni jesteście z tym szantażem moralnym, jeśli jedyne co ma przemawiać za po to anty pis to ja mam gdzieś taką partię . I jak widać nie jestem jedyni. Po tych wyborach widać jak upadł mit "młodych, wykształconych z dużych miast" I
  • Odpowiedz
wystarczy nie głosić odwiecznego: PiS PO jedno zło, w sumie to PO gorsze, a później płakać nad biednymi mniejszościami. ¯\(ツ)/¯

@makaronzjajkiem: Taa, postawa Platformy wobec Razem wygląda mniej więcej tak: "Ogólnie to się gońcie, mamy gdzieś wasz program i wasze postulaty. Macie siedzieć cicho, ale pamiętajcie: w razie czego macie obowiązek wesprzeć nas swoimi głosami gdy tego potrzebujemy, bo inaczej wygra prawica i całą winę za nasze niepowodzenia i tak
  • Odpowiedz
@aei9077: no wiesz, a to wina Tuska, że się lewica ciągle ze soba żre i nie potrafi stworzyć stabilnej partii, która miałby poparcie wyższe niż granica progu? Mają taką, a nie inną pozycję do negocjacji. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
no wiesz, a to wina Tuska, że się lewica ciągle ze soba żre i nie potrafi stworzyć stabilnej partii, która miałby poparcie wyższe niż granica progu? Mają taką, a nie inną pozycję do negocjacji. ¯\(ツ)/¯

@makaronzjajkiem: A co to ma wspólnego z tematyką posta? Bo wygląda na to, że nic.
  • Odpowiedz
jeśli przerosło cię tych kilka prostych zdań, to nie będę marnował swojego czasu ¯\(ツ)/¯

@makaronzjajkiem: Nie odwracaj kota ogonem, nie odniosłeś się zupełnie do tematu o którym rozmawiamy tylko wrzuciłeś jakiś zupełnie inny wątek i teraz zgrywasz inteligenta.
  • Odpowiedz
@aei9077: piszesz, że Tusk olewa Zandberga i lewice, to ci wytłumaczyłem czemu tak jest. Później stwierdzasz, że to nie jest na temat. Ok, twoje zdanie. Jak nie rozumiesz tekstu pisanego, to o czym mamy dyskutować.
  • Odpowiedz
piszesz, że Tusk olewa Zandberga i lewice, to ci wytłumaczyłem czemu tak jest

@makaronzjajkiem: No to niech się jego fani potem nie dziwią w takich postach jak ten gościa wyżej, że Zandberg nie chce się Tuskowi oddać za darmo skoro go olewa.
  • Odpowiedz
@honeybadger9951 zesrałeś sie o to, że Zandberg wytknął a wrecz wypunktował rządowi stagnację legislacyjną odnośnie realnych reform dla zwyklych ludzi. Jak rządzący dostali żółtą kartke od spoleczenstwa, to Tusk zamiast wziac sie do roboty to wykonuje jakieś rozpaczliwe gesty jak wotum poparcia. To wymaga komentarza, a taki pancz od Razem to najlepsze co można dla dobra nas wszystkich zrobić, bo może (choć wątpię) przyczyni się to choć trochę do rozwoju panstwa.
  • Odpowiedz