Wpis z mikrobloga

Studenci w akcji.

W zeszły weekend na Juwenaliach w Łodzi studenci zdewastowali 20-letniej studentce Toyotę Celicę 5 generacji. Sprawa boli mnie podwójnie, bo jestem pasjonatem starszych japońców, a tutaj młoda osoba ewidentnie dopiero łapiąca zajawkę, na którą brutalnie napluto. Pomożecie zidentyfikować najbardziej zaangażowanych w ten proceder osobników? Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1183667420438696&set=a.666232325515544&locale=pl_PL

#lodz #lodz #juwenalia #politechnikalodzka #politechnikalodzka #jdm
akro81 - Studenci w akcji.

W zeszły weekend na Juwenaliach w Łodzi studenci zdewas...

źródło: lodz

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@RitmoXL: no jasne, to jest ta druga strona medalu, dlatego trochę to rozumiem, niewiele się znajdzie osób i to nic dziwnego, które zaryzykują zdrowie i życie dla samochodu. Dlatego napisałem tylko, że po prostu przykro, nie, że wymagałbym od kogokolwiek takich heroicznych działań.
  • Odpowiedz
@akro81: Tutaj działa psychologia tłumu - ci ludzie mogą być nawet ok jak są oddzielenie ale jeden debil zaczął niszczyć to reszta dołączyła. Dodatkowo jakby ktoś się sprzeciwił to by go skopali a potem na policji tłumaczyli się: „No przecież wszyscy kopali”…

Najtrudniej niestety jest zmusić człowieka do bycia porządnym. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@RitmoXL niestety masz rację. takie akcje odchodziły co roku w Krakowie już prawie 20 lat temu na każdych juwenaliach. niestety, ale było to raczej traktowane jako ciekawostka, albo nawet tradycja. mówię po sobie. niestety do pewnych rzeczy po prostu trzeba dojrzeć i nabrać rozumu. Ale ile byś go nie nie miał i tak nie starczy, by opanować tłum
  • Odpowiedz
@akro81: Przecież to uczelnia powinna z imienia i nazwiska podać te osoby, a nie oni "potępiają". Jeszcze niech im uwagę do indeksu wpiszą to się w ogóle przejmą tak, że hoho.
  • Odpowiedz
@Zoltrix__: nawet jakby dostała za karę to jest to niszczenie mienia. Obrzydliwe że kolejna osoba relatywizuje takie zachowania. Ale będzie gorzej w końcu kibol bandyta został patorezydentem
  • Odpowiedz