Wpis z mikrobloga

Studenci w akcji.

W zeszły weekend na Juwenaliach w Łodzi studenci zdewastowali 20-letniej studentce Toyotę Celicę 5 generacji. Sprawa boli mnie podwójnie, bo jestem pasjonatem starszych japońców, a tutaj młoda osoba ewidentnie dopiero łapiąca zajawkę, na którą brutalnie napluto. Pomożecie zidentyfikować najbardziej zaangażowanych w ten proceder osobników? Więcej zdjęć tutaj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1183667420438696&set=a.666232325515544&locale=pl_PL

#lodz #lodz #juwenalia #politechnikalodzka #politechnikalodzka #jdm
akro81 - Studenci w akcji.

W zeszły weekend na Juwenaliach w Łodzi studenci zdewas...

źródło: lodz

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 474
@PiccoloColo: ja Preludziarz od wielu lat i aż mnie coś zakłuło, jak o tym przeczytałem, tym bardziej, że tych piątych generacji Celic już naprawdę nie ma dużo i trzymają cenę, szkoda dziewczyny, bo jak sobie kupiła takie auto na pierwszy pojazd, to pewnie nieprzypadkowo
  • Odpowiedz
@akro81: ale czemu oni zaczeli r----------c losowe auto?
Bo po prostu stalo, czy o co chodzi, mysleli ze to wrak?

Wiele chorych akcji studentow widzialem, mi przy pozowaniu do zdjec w------i moto poszlo lusterko, kierunek i wgnieciony bak.
No ale to co o----------a z tym autem, jest dla mnie kompletnie niezrozumiale :|
  • Odpowiedz
  • 60
@PurpleHaze: niestety nie wiem, ale gdybym miał strzelać, to pewnie jeden idiota miał głupi pomysł, a reszta zaraz to podchwyciła, kumpel opowiedział mi swego czasu historię z czasów studenckich, kiedy to wracał tramwajem po Juwenaliach, któryś ze studentów krzyknął "BUJAMY TRAMWAJ", wszyscy w stanie dość mocnej nietrzeźwości i w przeładowanym wagonie podchwycili temat i tak go rozbujali, że wypadł z szyn (i tak narodziły się wykolejenia we Wrocławiu xd). Tu
  • Odpowiedz
@akro81: na pewno konfiarze zaraz zaczną grzać temat dzikiego zachowania ludzi i sprawcą się szybko odnajdzie. Zaczną prawda? To nie jest tak, ze oni grzeją tematy chuligańskie tylko jak sprawcą jest niebiały, prawda?
  • Odpowiedz
@Zoltrix__

@akro81 dostała po dziadku szrota, straty na 10k a wy że łapie zajawkę xD

To w takim razie fajnego ma dziadka. Wandalizm to wandalizm, nie ma znaczenia marka samochodu.
Tbh jeśli mówimy o świeżo upieczonym kierowcy to wiadomo, że stary klasyk może ugruntować upodobania bardziej niż na przykład Corsa B, z całym szacunkiem do opla.
  • Odpowiedz
  • 87
@Zoltrix__: fakt, że to Celica to jest dodatkowy smaczek, którego nie zrozumiesz i nie musisz, jeśli nie siedzisz w temacie motoryzacji z tamtych lat. Dla Ciebie to będzie szrot, dla kogoś innego to będzie ciekawy samochód, który działał, jeździł, a teraz jest zniszczony, co może budzić smutek / załamanie (zależy od przywiązania do samochodu) i wymaga pieniędzy na naprawę, których 20-latka może po prostu nie mieć.

Ale głównym powodem, dla
  • Odpowiedz