Wpis z mikrobloga

Chciałem zostać programista, ale chyba odpuszczę sobie aplikacje na junior go developera, bo ten zawód nie przetrwa najbliższych kilku lat, wypychanie na B2B, 10 etapów rekrutacyjnych, decydujący o tym czy ciebie zatrudnia to Julki, które nawet nie wiedzą co to zmienna, duża konkurencja na świecie i do tego AI, przez które twoi szefowie wymagają żebyś pracował jeszcze szybciej, nie współmiernie do korzyści jakie AI gwarantuje. A sam copilot sprawdza ile zapytan zrobiłeś, co jest kolejnym wskaźnikiem czy się czasem nie obijasz. Praca w wiadomej metodologii uwielbianej przez prawie wszystkich #programista15k xD

Nie da się tak pracować, a nawet nie zacząłem.
I nie ma co narzekać na lekarzy, pielęgniarki, policjanci, nawet nauczyciele potrafią zawalczyc o swoje, a nawet farmaceuci, ktorzy nie pozwolili by ktos kto ma pomysł na prowadzenie apteki mógł prowadzić aptekę, bo nie jest aptekarzem xD

https://mgr.farm/aktualnosci/apteka-dla-aptekarza-2-0-wchodzi-w-zycie-co-to-oznacza/

Ten zawód to jest parodia i stał się taki, bo pchały się w niego przemadrzale Mateusze śmiejące sie z innych, że się trzeba było uczyć, ale jednocześnie niemiejacy podstawowych umiejętności miękkich, a management tylko zagania ich w stronę mniejszych powyżek, większej wydajności i rytuałów upokorzenia w postaci kierownictwa nie mającego pojęcia o IT

Chyba zostanę kierowca tira c+e, nie wiem ja już mam dość mojej pracy na magazynie, w IT na początek miałbym takie same pieniądze, ale nie musiałbym się użerać z mentalnym sebostwem

#przegryw #zalesie #praca #pracait
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czolemhotdog miałem dziewczynę farmaceutke, narzekała ze dyżury i co chwilę jakieś stare dziady niedolezne przychodzą zawracają dupe, to wygląda tak że jest się kasjerem tylko za większą stawkę.

W niektórych aptekach jeszcze wyrabiają leki czasami takie ręczne
  • Odpowiedz