Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +369
źródło: 1000016379
Pobierz
conamirko +1
XTB czy eMakler? Co jest lepsze obecnie? Głównie z myślą o IKE i inwestowaniu długoterminowe, w grę wchodzą w zasadzie głównie ETFy.
Może jak wejdą OKI to też już fajnie byłoby mieć wszystko w jednym miejscu
Skłaniam się w stronę eMaklera bo mam już konto w mBank ale chętnie wysłucham Państwa (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#gielda #kiciochpyta #oszczedzanie
Może jak wejdą OKI to też już fajnie byłoby mieć wszystko w jednym miejscu
Skłaniam się w stronę eMaklera bo mam już konto w mBank ale chętnie wysłucham Państwa (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#gielda #kiciochpyta #oszczedzanie

Widze, że nie ma prowizji za nadpłacanie ale jest za skrócenie okresu kredytowania.
Czy dobrze rozumiem, że każda nadplata i tak miałaby w sobie prowizje za zmniejszenie okresu kredytowania ?
Jeśli chcesz skrócić okres kredytowania, będziemy musieli zmienić warunki umowy, czyli podpisać aneks i ponownie zbadać zdolność kredytową. Wniosek można złożyć u doradcy hipotecznego w oddziale banku. Zapraszamy do wybranej placówki wszystkich kredytobiorców.
Za aneks pobierzemy opłatę w wysokości 0,5% od kwoty aktualnego zadłużenia nie mniej niż 300 zł.
Zachęcamy do umówienia spotkania z doradcą w dogodnym
@Karashiv: Jeżeli nadpłacisz kredyt, to z automatu spadnie Ci rata w kolejnych miesiącach, bo zostanie utrzymany termin ostatniej raty. Nie zapłacisz w takiej sytuacji żadnej prowizji.
Jeżeli chcesz mieć ciągle tę samą ratę, to najłatwiej zrobić tak jak wyżej (nadpłacić), a potem płacić mniejszą domyślnie ratę oraz robić ekstra nadpłatę co
@Karashiv: w apce nie wiem, bo nie mam, ale od znajomych słyszałem, że apka jest spoko.
Korzystam ze strony www. Nadpłata polega na zdefiniowaniu zlecenia, że np. dnia 15 czerwca chcesz dokonać nadpłaty 10'000pln. Musisz do tego dnia zapewnić takie środki na rachunku ROR (ten z którego normalnie też jest pobierana rata za
Czy w tych scenariuszach spłaciłbym tyle samo/jak duża jest różnica ?
1) Nadpłacanie 500zl miesięcznie, rata bez zmian skraca się okres kredytowania
2) nadpłacanie 500zl+ tyle o ile mi się zmniejszy rata tak żeby płacić stała rate, okres kredytowania bez zmian
Temat poruszany wielokrotnie ( ͡° ͜ʖ ͡°), sprawdź