Wpis z mikrobloga

#motocykle
Czy poleci ktoś jakiś fajny zestaw do odpowietrzania i wymiany płynu hamulcowego? Mam ochotę nauczyć się i zrobić sam.
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@amath: Czyli od góry leję w pojemnik i wysysam dołem? Rozumiem że nadaje się to do układu z dwoma tarczami z przodu?

@TheWalkingBed Chętnie zobaczyłbym jakiś film jak to się robi. Uparłem się że posiądę nową wiedzę i teraz szukam miodu w dupie.
  • Odpowiedz
@bocznica łatwiej jest nauczyć się najbardziej basic sposobem, bo jak sobie poradzisz i zrozumiesz jak to działa to zrobisz to zawsze i wszędzie, na upartego nie trzeba nawet wężyka i butelki, ani nawet sprawnego odpowietrznika xD
  • Odpowiedz
@bocznica wymiana płynu hamulcowego bez zestawu jest banalnie prosta. W internecie jest pełno poradników, a jest duże prawdopodobieństwo, że jak wpiszesz nazwę swojego moto + „wymiana płynu hamulcowego” lub „brake fluid change” na YouTube to znajdziesz filmik ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@bocznica to i tak w sumie nie ma znaczenia bo możesz wpisać po prostu "motorcycle brake fluid change", co to za motur to nie ma zbytnio znaczenia bo i tak każdy da się odpowietrzyć metodą pompuj-trzymaj.

W skrócie, klamka ustawiona tak żeby dekielek zbiorniczka był poziomo (no chyba że oddzielny), odkręcasz dekielek, na odpowietrznik na zacisku zakładasz wężyk. Wciskasz klamę -> luzujesz odpowietrznik -> zakręcasz odpowietrznik -> puszczasz klamę. I tak
  • Odpowiedz