Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawul Z zandbergiem jest taki problem, że niby chce 70% opodatkowania. Ale jak dostali dotacje to już nie chcieli 70% opodatkowania. Lewak Schrödingera.
  • Odpowiedz
  • 0
@kjungst: oni chyba nawet sami w zarzadzie razem tam ladne premie poprzytulali, a potem sie tlumaczyli, ze to mialo isc na partię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dawul: może przeczytał i stwierdził, że nie trzeba zabierać głosu w tej sprawie. Jakby każdy poseł zabierał głos w każdej sprawie, to nigdy by nic nie uchwalili.
  • Odpowiedz
Z zandbergiem jest taki problem, że niby chce 70% opodatkowania. Ale jak dostali dotacje to już nie chcieli 70% opodatkowania. Lewak Schrödingera.

@kjungst: Nie przypominam sobie takiego postulatu.
  • Odpowiedz
@Dawul: Nie wiem, jaka jest szansa, abyś znalazł się w tym gonie "absurdalnie wysokich zysków", ale pewnie niewielka.
Twoja pracowitość? Nie wiem, Ty mi powiedz.
  • Odpowiedz
a ja tak.

@Dawul: Zapomniałeś dodać, że to jest zestawienie miesięcznie, a nie roczne i pokazuje podatki progresywne. Napisałeś o tym tak jakby dotyczyło jednej liniowej stawki, a nie dotyczy -> nie, oni nie mają w propozycji 70% podatku. Oni mają w propozycji podatek progresywny, a to nie jest to samo. To nie jest nawet pół prawda, to jest manipulacja, więc nieprawda.
  • Odpowiedz
  • 0
@MosPass: słucha z tego co widzę, to tyle zarabia członek zarządu banku, wiec stoi za tym po pierwsze poswiecenie czasu na zdobycie wykształcenia, doswiadczenia zawodowego, a potem znoszenie pracy pod presja czasu, wielkiej odpowiedzialnosc i podejmowania duzego ryzyka, a tu potezny Adison chce mu ukraść 75% jego uczciwie wypracowanego dochodu, zeby takie asy jak Zawisza czy Matysiakówna miały na co rozwalać te uczciwie zarobione pieniadze pracowitego i zdolnego człowieka.
  • Odpowiedz
  • 0
@lycaon_pictus:

Zapomniałeś dodać, że to jest zestawienie miesięcznie, a nie roczne i pokazuje podatki progresywne. Napisałeś o tym tak jakby dotyczyło jednej liniowej stawki, a nie dotyczy -> nie, oni nie mają w propozycji 70% podatku. Oni mają w propozycji podatek progresywny, a to nie jest to samo. To nie jest nawet pół prawda, to jest manipulacja, więc nieprawda.

Który jak widać wynosi ponad 71%, dla osoby zarabiajacej powyzsza kwotę.
  • Odpowiedz
Który jak widać wynosi ponad 71%, dla osoby zarabiajacej powyzsza kwotę. Osoba zarabiającą tyle ile powyżej bedzie ograbiana z 71% jego uczciwe wypracowanego dochodu. Juz chyba mniej haraczu zbierała grupa pruszkowska niz zandbergisci.

@Dawul: where wady
Czy ty nie widzisz, że przedstawiasz skrajny przypadek, gdzie typ robi pół miliona netto rocznie? To właśnie z myślą o skrajnych przypadkach jest podatek progresywny. To nie dotyczy 99% obywateli. To nie jest podatek
lycaon_pictus - >Który jak widać wynosi ponad 71%, dla osoby zarabiajacej powyzsza kw...

źródło: whenever-some-ceo-cant-afford-a-third-private-island-v0-nhkbnnis0mhe1

Pobierz
  • Odpowiedz