Wpis z mikrobloga

Pytanie do wykopowej bańki. Poproszę w miare bez szydery i o wczucie się w role.

Co miał do zaoferowania Trzaskowski i KO dla 35 letniego Mariusza, operatora koparki z Otwocka.

Bo to ze lepsza prezencje i 3 języki to Okey. Ale co namacalnego ?

#wybory #polityka
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Furiat: bez szydery i najzupełniej poważnie:
oferta cywilizacyjna zachodu jest ciekawsza niż oferta cywilizacyjna konserwatywnego miru. Nawet dla Mariusza z Otwocka.
  • Odpowiedz
  • 6
@thorgoth: A nie sądzisz że jest to zbyt ogólne aby trafic do młodych ciężko pracujących ludzi o których zapomniano a teraz rozczarowanie ze młodzi też przeciw KO xD.

Ja słyszałem na debatach i ogólnie w KO rozmowy aby ograniczyć sprzedaż alko do godz 17. Jakies chore pomysly co do ścigania z urzędu za mema o papierzu. Kolejne większe mandaty, konfiskaty, kary, podnoszenie cen przeglądów i oczywiście większe kary za ich
  • Odpowiedz
@maci3nty: @TenXen47 Nawrocki nic nie musiał proponować, wystarczy, że w pewnym sensie taki operator koparki utożsamiał się z Nawrockim poprzez pochodzenie i środowisko. Rodzice zwykli pracownicy, wychowany w bloku, trudne środowisko. Myślę, że dużo takich mężczyzn w grupie 18-39 lat osób, to właśnie taki poziom.

W jakieś pierwszej lepszej fabryce, na takiego handlowca, czy menedżera, który powiedzmy jeździ nieco lepszym samochodem i może nawet posyła dziecko do prywatnego przedszkola przypada
  • Odpowiedz
@Furiat: to zalezy od Mariusza, bo taki operator koparki to bardzo dobry fach. wiadomo robic u prywaciarza a na swoim to zupełnie inny lvl. Prezydent zazwyczaj realizuje polityke parti z której jest, nawrocki jest z pisu - nieformalnie ale jest. Pis dla mnie kojarzy się z wieczną niestabilnością, a niestabilność powoduje napięcia i obawy. np. inwestorów. Mariusz nie zdecyduje sie na zakup własnej koparki w kredycie bo ciągle jest przestraszony
  • Odpowiedz
  • 1
@Serghio: To wszystko prawda, natomiast nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego Trzaskowski NISKIM kosztem nie chciał wziąć tych ludzi. Szczegolnie pije do rozmowy z Mentzenem.

Wchodzi Trzaskowski i jednak mówi ze pomysł na strefy czystego transportu był błędny (bo dyskryminuje biedniejszych) Przyznaje ze euro to lipa i nie zamierza wprowadzać. Powiedział że nie zamierza podnosić podatków więc to mozna odchaczyc. Wystarczy ze by dodał stanowcza ze podejmie próby blokowania zielonego
  • Odpowiedz
@Furiat nic, bo prezydent to nie święty mikołaj na jakiego kreowali się kandydaci w kampanii. Może zgłosić ustawę którą podetrze się sejm albo zawetować te które sejm przegłosuje . Poza tym może ładnie wyglądać. Mariusz z Otwocka zobaczy niższe o 30% rachunki za prąd jak świnia niebo
  • Odpowiedz
@Furiat: w tej kampanii bezpośrednio dla mężczyzny w wieku 18-50 lat jedyną propozycje miał Braun była to kula w łeb za dezercję.
Nie zmienia to faktu, że w II turze taki mężczyzna wybierał między dwiema opcjami:
1. Ktoś z partii która rozpędziła karuzele inflacyjną przez co zostaje mniej w kieszeni (nawet jeżeli cyferki wydają się większe), firmy od 2016 zjechały ze wskaźnikiem inwestycji do poziomów poniżej rumuńskiej gospodarki, odwołała wyrównanie
  • Odpowiedz
stop islamizacji Polski - kto i w jaki sposób islamizuje Polske - prosze o przykład

@Silverquill: Za poprzednich rządów PO była narracja o przyjęciu uchodźców. Oczywiście to był dopiero początek tego kryzysu i nie wiadomo było co i jak dokładnie. ALE PO wyraziło chęć ich przyjmowania (choć na początek tylko 5k)

Goszczący w radiu RMF FM rzecznik rządu, Cezary Tomczyk, stwierdził, że Polska jest w stanie przyjąć każdą liczbę „uchodźców”. Jego
  • Odpowiedz