Aktywne Wpisy

kopek +219
Kto dzisiaj idzie do pracy/roboty/kolchozu/obozu pracy/gułagu/fabryki/magazynu daje plusa na pocieszenie.
:(
#praca
:(
#praca

fsfdjf +2
baba chyba w końcu się zakochała bo zaczyna tęsknić za chłopem (widziałam się z nim wczoraj) i chciałaby podrapać go po głowie i tatuażach na ramionach ehhh staczam się i mi wstyd

To nie była żadna chłodna kalkulacja, ani sprzeciw przeciwko obrażaniu ich (swoją drogą, czy potrafi ktoś wskazać w którym momencie Trzaskowski obrażał gorzej wykształconych i/albo mieszkańców wsi?). To głosowanie było z czystej zawiści, dodatkowo podbudowanej propagandą.
Trzaskowski to jest typowy przykład osoby, którą statystyczny "Janusz" z małego ośrodka nienawidzi - chłopak z dobrego domu, doświadczony politycznie, zna języki, kończył topowe europejskie uczelnie.
I zanim mi powiecie "hurr durr nie znasz nie oceniaj" to właśnie znam to wszystko, nawet zbyt dobrze. Sam wychowałem się na wsi, a obecnie mieszkam w małym mieście. W takich małych, hermetycznych społecznościach "inność", ale i po prostu lepszy status, jest po prostu złem. I to inność pod każdą postacią.
- Pomalujesz dom na odróżniający się kolor?
- Kupisz droższy samochód?
- Nie skosisz trawy tak krótko jak inni i zostawisz trochę wyższą?
- nie idziesz do kościoła? <-- to akurat coraz mniej i bardzo szybkio zanika
i wiele innych. Jeśli którekolwiek wystąpi, to jest się od razu obgadywanym, ale i wyszydzanym.
Po co ci nowy samochód, skoro stary jeździł? W dupie Ci się przewraca!
Kolorowy dom? Żeby ludzie patrzeli?!
Wyższa trawa? G---o mnie obchodzi jakiś klimat czy susza, sąsiedzi koszą to i my musimy!
A największym wrogiem takich prostych ludzi są tacy, którym się po prostu w życiu udało. Patrzcie na załączony wpis. Czy gość przysrał się do Gajewskiej, że pobierają z Myrchą dwa dodatki mieszkaniowe mając dom pół godziny od Sejmu, albo za pobrane przez nich bardzo wysokie kilometrówki? Nie. Przysrał się o to, że wyglądają mu na takich, co wychowują dzieci, mają drogi samochód i dobrą pracę, to jest główna obelga i to, co powoduje odrazę i nienawiść.
https://wykop.pl/wpis/81806645/pojade-stereotypami-ale-jak-patrze-na-gajewska-i-j
#wybory #neuropa #4konserwy #polityka
źródło: image
PobierzNajprostsza prawda jest taka, że połowa Polski to konserwatyści, a KO na swojego kandydata wybrało progresywistę. Tenże progresywista okazał się posiadać potężny elektorat negatywny - ergo być niewybieralny.
To było pięć lat temu.
Co zrobiło KO przy obecnych wyborach? Coś zmieniło? Niee, ponownie wystawiło niewybieralnego progresywistę, zamiast wybrać kandydata bez takiej łatki. Już c--j, nie musiał to być Sikorski, po prostu
Prawda jest taka, że w erze 15s attention span możesz srać na wyborcę, dymać wartości katolickie, j---ć cały naród, ale zrobisz short jak całujesz flagę, dodasz jakąś muzyczkę i krzyżyk na klacie i masz wygraną. Idiokracja postępuje. Trump jest tego najlepszym dowodem. Fakt, ze UE nie zbanowała
Problem polega na tym, że większość majątków była zbijana na lewiźnie za czasów PRL lub prywatyzacji majątku państwowego przez partyjnych -
@Alpherg: ależ oczywiście masz rację i nie mówię, że
I lekcji nie bierze sztab PO, a nie ja, bo nie mam z nimi nic wspólnego ¯\(ツ)/¯ więc tą generalizację wsadź sobie sam-wiesz-gdzie.
@frutson: zdziwiłbyś się, młodsi są dokładnie tacy sami, tylko barykada propagandy budowana jest tiktokiem, a nie republiką
@AP90: hejtowała jakaś mała grupa idiotów. Ja nie hejtowałem, więc mi tu nie generalizuj
Głosowałem na wsi i to co słyszałem w komisji mówi wszystko. "lepiej mieć prezydenta, który da w mordę niż da d--y". Widać że bambry lubią jak ich