Wpis z mikrobloga

Wiecie czemu nawrocki wygrał na wsi i wśród najgorzej wykształconych?

To nie była żadna chłodna kalkulacja, ani sprzeciw przeciwko obrażaniu ich (swoją drogą, czy potrafi ktoś wskazać w którym momencie Trzaskowski obrażał gorzej wykształconych i/albo mieszkańców wsi?). To głosowanie było z czystej zawiści, dodatkowo podbudowanej propagandą.

Trzaskowski to jest typowy przykład osoby, którą statystyczny "Janusz" z małego ośrodka nienawidzi - chłopak z dobrego domu, doświadczony politycznie, zna języki, kończył topowe europejskie uczelnie.

I zanim mi powiecie "hurr durr nie znasz nie oceniaj" to właśnie znam to wszystko, nawet zbyt dobrze. Sam wychowałem się na wsi, a obecnie mieszkam w małym mieście. W takich małych, hermetycznych społecznościach "inność", ale i po prostu lepszy status, jest po prostu złem. I to inność pod każdą postacią.
- Pomalujesz dom na odróżniający się kolor?
- Kupisz droższy samochód?
- Nie skosisz trawy tak krótko jak inni i zostawisz trochę wyższą?
- nie idziesz do kościoła? <-- to akurat coraz mniej i bardzo szybkio zanika
i wiele innych. Jeśli którekolwiek wystąpi, to jest się od razu obgadywanym, ale i wyszydzanym.

Po co ci nowy samochód, skoro stary jeździł? W dupie Ci się przewraca!
Kolorowy dom? Żeby ludzie patrzeli?!
Wyższa trawa? G---o mnie obchodzi jakiś klimat czy susza, sąsiedzi koszą to i my musimy!

A największym wrogiem takich prostych ludzi są tacy, którym się po prostu w życiu udało. Patrzcie na załączony wpis. Czy gość przysrał się do Gajewskiej, że pobierają z Myrchą dwa dodatki mieszkaniowe mając dom pół godziny od Sejmu, albo za pobrane przez nich bardzo wysokie kilometrówki? Nie. Przysrał się o to, że wyglądają mu na takich, co wychowują dzieci, mają drogi samochód i dobrą pracę, to jest główna obelga i to, co powoduje odrazę i nienawiść.

https://wykop.pl/wpis/81806645/pojade-stereotypami-ale-jak-patrze-na-gajewska-i-j

#wybory #neuropa #4konserwy #polityka
@Markowowski +254
Pojadę stereotypami, ale jak patrzę na Gajewską i jej męża Myrchę, to przywodzą mi na myśl modelowe małżeństwo platformianych wyborców z miasteczka Wilanów. Sztuczne, fałszywe uśmiechy, 3M w bloku z pastelową elewacją, SUV w hybrydzie, którym co ranek zawożą bachora do Montessori, i robota w korpolu w biurowcu
zmarnowany_czas - Wiecie czemu nawrocki wygrał na wsi i wśród najgorzej wykształconyc...

źródło: image

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zmarnowany_czas: Jeśli np. Tusk faktycznie chce wygrać i coś zmienić. Niech wprowadzą pełną transparentność wszystkich ustaw, decyzji i zmian. Niech zaczną wreszcie edukacje i informując co się faktycznie dzieje. Mamy tylu zajebistych specjalistów którzy by pomogli przy opracowaniu ustaw, deregulacjach itp. Ale do tego musi być wola rządu. Wyobraźcie sobie portal, otwarty do którego logujesz się przez profil zaufany. Masz wgląd do wszystkich procesowanych ustaw z komentarzami specjalistów, prawników, sekcje
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Ja pindole, miliony analiz, a co kolejna to bardziej odklejona.
Najprostsza prawda jest taka, że połowa Polski to konserwatyści, a KO na swojego kandydata wybrało progresywistę. Tenże progresywista okazał się posiadać potężny elektorat negatywny - ergo być niewybieralny.
To było pięć lat temu.

Co zrobiło KO przy obecnych wyborach? Coś zmieniło? Niee, ponownie wystawiło niewybieralnego progresywistę, zamiast wybrać kandydata bez takiej łatki. Już c--j, nie musiał to być Sikorski, po prostu
  • Odpowiedz
@Alpherg: @zmarnowany_czas najlepsze te 92% brauna które głosowało na Nawrockiego a ten wyjeżdża po exit polu cytując Salomona i stary testament XDDDDDDD

Prawda jest taka, że w erze 15s attention span możesz srać na wyborcę, dymać wartości katolickie, j---ć cały naród, ale zrobisz short jak całujesz flagę, dodasz jakąś muzyczkę i krzyżyk na klacie i masz wygraną. Idiokracja postępuje. Trump jest tego najlepszym dowodem. Fakt, ze UE nie zbanowała
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas bardzo ciekawe spostrzeżenia Mirku, wydaję mi się że dużo w niej prawdy. Czasem jeżdżę do rodziny na Podkarpacie, gdzie panuje nieustanna walka o pokazanie się. Fakt, że sąsiad ma nowy/lepszy samochód, ogród, podjazd doprowadza do niesamowitego bólu d--y. Ciągłe zaciskanie pasa, żeby zaraz samemu coś kupić, żeby sąsiada d--a bolała. Czasem mam wrażenie, że to jedyny cel tych prostych ludzi.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Problemem Polski nie jest ta zazdrość sama przez się. Problemem jest jak się widzi czyjąś wyższość, nie czując jej. Nie oszukujmy się - wiejski lekarz, czy pleban są szanowani mimo, że są bogatsi o reszty. Jak kto się dorobił w miarę uczciwie, to też nie straci szacunku społecznego.
Problem polega na tym, że większość majątków była zbijana na lewiźnie za czasów PRL lub prywatyzacji majątku państwowego przez partyjnych -
  • Odpowiedz
@frutson: taki jest smutny obraz naszego społeczeństwa a nie bzdura. Chyba nigdy nie byłeś na wsi xD (Ale żeby nie było to ułamek całego problemu). Głównym problemem jest dezinformacja, zastraszanie ludzi i odpowiednie przeinaczanie faktów (z obu stron żeby nie było). Kiedy większość społeczeństwa będzie w stanie wyciągnąć wnioski, przeanalizować sytuacje i argumentować swoje wybory wtedy będziemy mieli sensownych wyborców (którzy w--------ą z siodełka PO i PiS - bo tutaj
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Ci "świadomi" wybory Trzaska właśnie pokazali swoją tolerancyjność hejtując 7-letnie dziecko Nawrockiego za to, że zachowywało się jak dziecko.
  • Odpowiedz
Co zrobiło KO przy obecnych wyborach? Coś zmieniło? Niee, ponownie wystawiło niewybieralnego progresywistę, zamiast wybrać kandydata bez takiej łatki. Już c--j, nie musiał to być Sikorski, po prostu jakiś noname bez łatki progresywisty by to wygrał.

KO zamiast dostosować choć odrobinę kandydata do elektoratu, to oczekiwało, że elektorat dostosuje się do kandydata. Jak tego podejścia nie zmienią, to nie wygrają nigdy.

@Alpherg: ależ oczywiście masz rację i nie mówię, że
  • Odpowiedz
bzdura, takie gadanie to domena spróchniałych dziadów a trzask przegrał nawet wśród 18-39

@frutson: zdziwiłbyś się, młodsi są dokładnie tacy sami, tylko barykada propagandy budowana jest tiktokiem, a nie republiką
  • Odpowiedz
Ci "świadomi" wybory Trzaska właśnie pokazali swoją tolerancyjność hejtując 7-letnie dziecko Nawrockiego za to, że zachowywało się jak dziecko.

@AP90: hejtowała jakaś mała grupa idiotów. Ja nie hejtowałem, więc mi tu nie generalizuj
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Tak bo 90% ludzi ze wsi czyta wykop lub komentarze pod artykułami i głosowało przeciw RT, bo ich w internecie obrażali xD Jak tam działa poczta pantoflowa po kościele połączona z sobotnimi libacjami przy kolorze, wszystkie newsy biorą z republiki i trwam.

Głosowałem na wsi i to co słyszałem w komisji mówi wszystko. "lepiej mieć prezydenta, który da w mordę niż da d--y". Widać że bambry lubią jak ich
  • Odpowiedz