Wpis z mikrobloga

@zmarnowany_czas: To skoro to teraz takie oczywiste, to tylko średnio rozgarnięty intelektualnie człowiek wystawiłby kogoś takiego, jak Trzaskowski, co nie? A już drugi raz z rzędu, to trzeba być całkowicie bezrefleksyjnym. Dobrze, że ludzie odpowiedzialni za takie decyzje nami nie rządzą... a nie czekaj xD

Uwielbiam, te rozkminy "generałów", którzy zawsze widzą, jak wygrać poprzednią wojnę...
  • Odpowiedz
@JanTadeusz jak widać na załączonym przykładzie, niektórym się nie podoba samo to, że ktoś żyje na ładnym osiedlu, pracuje w korpo, ma suva , jego dziecko chodzi do dobrej szkoły, a w kuchni ma wyspę i meble na wymiar - wtedy dla niego życie jest puste, mimo że nic o takim życiu nie wie. Takich ludzi jest sporo (nie tylko na wsi żeby nie było)
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: To o czym piszesz na pewno jest jedną ze składowych. I to już niestety nasza Polska przywara. Zazdrość, obłuda, wychowałem się w dzielnicy która była wsią dużego miasta. I dokładnie tak samo to wyglądało, tzn. rodzina "inteligentów" profesor studencki i jego żona tłumacz (bardzo mili uśmiechnięci, dobrzy ludzie) byli obsmarowywani przez każdego dookoła. Każda zmiana w domu/ogrodzie była szeroko komentowana byle by się do czegoś d-----ć. A rodzina lokalnych
  • Odpowiedz
to jest typowy przykład osoby, którą statystyczny "Janusz" z małego ośrodka nienawidzi - chłopak z dobrego domu, doświadczony politycznie, zna języki, kończył topowe europejskie uczelnie.

@zmarnowany_czas: i to jest właśnie najbardziej sqrwiałe w tym narodzie - nieuzasadniona nienawiść do osób, które osiągnęły coś więcej niż tylko skończenie szkoły podstawowej i kierat w kołchozie u janusza.
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Ty naprawdę musisz być jakiś ograniczony, że skoro sprawdzasz moje konto to nawet nie przeczytasz, że miałem konto od początku i dostałem bana, za konsturktywną krytykę Trzaskowskiego. I to też dziś usuwam, jak mam z takimi ograniczonymi ludźmi przebywać na jednym portalu jak ty.

To że napisałeś że uważasz za coś innego przeczy całkowicie temu co piszesz w swoich postach.

Nie ludzie na wsiach nie dostają podwyżek tak samo, muszą
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Po rozmowach z rodziną "ze wsi" widzę, jak bardzo zostali nastraszeni: Unią Europejską, LGBTRGB, Imigrantami . . . To nie są źli ludzie, oni na serio chcą lepiej. Każdy z nas (niezależnie od opcji politycznej): chce być bezpieczny w swoim kraju, chce żeby kraj się rozwijał a nie był niszczony przez "wrogie siły" itp. Problemem jest zbijanie kapitału politycznego na strachu i szczuciu na tych innych. Osoby żyjące w
  • Odpowiedz
@zmarnowany_czas: Problemem nie są wyborcy ale Ci co ich wprowadzają w błąd. Żadna z partii nie skupiła się na edukowaniu społeczeństwa. (edukowany i świadomy wyborca to problem dla każdego polityka, nie można nim tak łatwo manipulować). W codziennym natłoku informacji, propagandy na prawdę coraz ciężej jest odnaleźć prawdę i co faktycznie w tym wszystkich chodzi. Promowanie "silnego prezydenta" fajnie, sympatycznie ale to nie jest film ani serial polityczny. Zagrywki polityczne
  • Odpowiedz