Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
@Olsea oby nie było żadnych dopłat, żadnego 800+, pompowania kasy dla deweloperów. Ba jeszcze 5 lat temu wojowalem z LGBT, dzisiaj mam to gdzieś, w ogóle mnie to nie emocjonuje. W Polsce są inne problemy które w ogóle nie były poruszane w kampanii a dotyczą każdego z nas. Cala sieć elektroenergetyczna to zasługa Gierka, modernizacja abstrahując od elektrowni atomowej powinna być na wczoraj!! Fotowoltaika, farmy wiatrowe, offgridy, linie przesyłowe, GPZ kur..
  • Odpowiedz
  • 2
@Decline ja sobie poradzę bo umieć zrobić offgrid, umiem się zaadaptować do sytuacji, ale większość z was tylko czekam aby coś dostać. Tylko daj daj daj.
  • Odpowiedz
@Fichtner: ja nie wojowalam, ja wojowalam pro aborcyjne we wpisach, ale bardziej żeby poćwiczyć dyskusje z ludźmi. Fajnie odpalało to co niektórych i na jeden komentarz miałam kilkadziesiąt reakcji i odpowiedzi na takim FB. Byłam i jestem nadal za dozwoloną aborcja, bo skoro facet może zrobić opt out to czemu kobieta nie może i ma ponosić konsekwencje braku dojrzałości? I do tego potomek, który z tego wyjdzie?
Nie, coś takiego
  • Odpowiedz
@Fichtner: nic nie robienie zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem na rządzenie, bo życie się toczy, świat się zmienia, okoliczności się zmieniają i trzeba na to reagować. Niemniej, patrząc na to jak działał poprzedni rząd, wolę nic nie robiącego Tuska niż robiącego coś Kaczyńskiego.
  • Odpowiedz
pis umiał głośno krzyczeć gdy próbował coś robić i szybko zmieniać temat gdy okazywało się że znowu nic z tego nie wyszło.

Tuskowi to się nie uda bo jego wyborcy nie mają pamięci złotej rybki. Wyborcy KO potrafią wypominać błędy, wyborcy pisu nigdy nie krytykują pisowców
  • Odpowiedz
Coraz więcej zarzutów wobec Tuska że przez 1,5roku nic nie robili i wiecie co? To najlepsze co się przytrafiło Polsce na przestrzeni ostatnich 3 dekad.

@Fichtner: o, nie tylko ja tak myślę. Zwolnienie zmian i tempa to zaleta, nie wada.

Kto uważa inaczej niech sobie przypomni rok jak wchodził Nowy Ład (czytam Polski Ład) i się podatek dochodowy zmieniał trzy razy tygodniowo, bo sami nie przewidzieli efektów swoich zmian xD
  • Odpowiedz
@Fichtner:

jak będziesz starszy to zrozumiesz, że będzie się cieszył jak ktoś ci nie będzie przeszkadzał robić biznesu.

A jaki to biznes jeśli można spytać i jakie przeszkody stawia Ci rząd? Tylko nie pisz że podatki i płaca minimalna xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Ogau też go nie lubię, ale to była odpowiedź na głupi komentarz. Argument z wiekiem, może nie jest idealny ale często wystarczający aby komuś zamkną usta, wyższy wiek to więcej doświadczeń, więcej doświadczeń to umiejętność przewidywania co się może wydarzyć.

Co do argumentu o zmiennosci świata i że władza powinna ogarniać zmiany, to ok, zgadzam się, ale dla mnie jest nie do pomyślenia socjalizm i rozdawnictwo. Pomagamy tym co pracować nie
  • Odpowiedz
wyższy wiek to więcej doświadczeń, więcej doświadczeń to umiejętność przewidywania co się może wydarzyć

@Fichtner: tylko to trzeba mieć odrobinę rozumu, żeby to wykorzystać, a osoba, która gada, że dobrze, że rząd nic nie robi tej odrobiny nie ma ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz