Wpis z mikrobloga

Mirki, mój różowy pasek sprzedaje swoje autko, którym jest cabrio BMW Seria 1 118d z 2012 r. Model dość niszowy - na OtoMoto są pojedyncze ogłoszenia, nawet na mobile.de mniej niż 20 sztuk. Stąd ciężko je nam wycenić. Zerkniecie na ogłoszenie i może podpowiecie czy ma to ręce i nogi? Mi się wydaje nieco przeszacowane z ceną ofertową, ale ja się na tym niestety kompletnie nie znam ¯\(ツ)/¯

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6Hp8gl.html

#bmw #kabriolet #cabrio #auto #auta #samochod #samochody #motoryzacja #sprzedamauto #diesel
gobi12 - Mirki, mój różowy pasek sprzedaje swoje autko, którym jest cabrio BMW Seria ...

źródło: 111

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: Na pewno więcej niż 35k nie jest warte (co nie znaczy, że jakaś wariatka nie da więcej). Felgi brzydkie i przynajmniej o cal za małe. Samochód chyba tylko dla kobiety. Z wysoką ceną będzie trudno. W pierwszej kolejności odżałowałbym na jakiś podstawowy detailing.
  • Odpowiedz
Stąd ciężko je nam wycenić.

@gobi12: Jeśli chcesz uczciwie wycenić ten samochód to wejdź na moblie.de wybierz z tych 20 sztuk kilka najbardziej zbliżonych egzemplarzy pod względem wyposażanie przebiegu i tak dalej względem auta które posiadacie i na podstawie tego wylicz średnią cenę.
  • Odpowiedz
@KotZWorka: bez przesady, dla większości diesli i benzyn właściwie też, jeśli nie były katowane wyłącznie po mieście, to taki przebieg, to żaden problem. Co prawda, miałem N57, ale po 400 tys. km nie nosił śladów zużycia poza rozrządem.
  • Odpowiedz
@kubapolice: Chodzi o dalszą odsprzedaż. Jeśli do tej pory był prawidłowo serwisowany (w co wątpię), to po zakupie spokojnie zrobisz 50kkm bez wizyty w serwisie. A gdybyś dobił nim do 300 kkm, to sprzedać za sensowne pieniądze będzie bardzo trudno, bo na horyzoncie będzie widać potrzebę generalnego remontu. Sam mam N47, tyle że w benzynie.
  • Odpowiedz
@gobi12 40 koła za 13letniego diesla ? Wow nikt kto ma odrobinę rigczu tego nie kupi, chyba że właśnie jakaś różowa bo jej się kolor spodoba. Cena powinna być na poziomie każdej innej 1 z dieslem i podobnym przebiegiem.
  • Odpowiedz
@gobi12: nie widzę windshota w zestawie, bez niego kabrio jeździła? Ja nie potrafiłem bez niego jakoś z przyjemnością jeździć dłużej
  • Odpowiedz
@gobi12: diesel w cabrio tragedia. Rzadko kto kupuje cabrio na sezon.
Ludzie wiedzą, że trzymają cenę.
Na moje to tak 10k z ceny od razu trzeba zejść bo raczej nikt tego oglądać nie przyjedzie. No i jeszcze n47
  • Odpowiedz
diesel w cabrio tragedia

@trzaichlac69: cieszę się że ktoś to zauważył. Sam miałem dawniej cabrio. Nie mam hejtu do diesli samych w sobie (mimo że N47 to tak średnio udany), mają swoje zastosowania, ale jazda bez dachu słuchając klekotu to tak średnio.
  • Odpowiedz