Aktywne Wpisy

Minieri +166
Bednarek wpada w słowotok i majaczy coś o polaryzacji w narodzie xD
Mirror: https://streamin.one/v/f79a57b4
#mecz #meczgif #reprezentacja
Mirror: https://streamin.one/v/f79a57b4
#mecz #meczgif #reprezentacja

PiotrFr +73

źródło: 1000021519
Pobierz
Po co ja głosuję na te wszystkie partie centrowo-lewicowe - czasy rządów PiSu to przecież moje złote lata ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
W 2015 wchodziłem na rynek pracy jako programista, kiedy na juniorów było jeszcze dobre ssanie. Na początku jeszcze status studenta więc bez składek ZUS na umowie zlecenie.
W 2017 brałem kredyt na mieszkanie - w Gdańsku, praktycznie nad morzem, lepiej trafić się nie dało. WIBOR 3M jakoś 1.7%, później spadł nawet do 0.2%, ceny za metr oczywiście tuż przed wystrzałem. Do parku nadmorskiego na rolki czy rower dosłownie 300 metrów.
Pandemia dla rynku IT w sumie też pozytywnie - praca zdalna stała się powszechna, a wiadomo, że jest to o wiele wygodniejsze. Na samym początku pandemii kupiłem też auto, tuż przed problemami z łańcuchami dostaw i mega wzrostem cen.
Od 2022 prezent w postaci ryczałtu 12%. Ludzie, przecież to jakiś ŻART XDDDD jedna z najlepiej zarabiających grup zawodowych płaci podatek 12%. Podczas gdy na lewackim zachodzie często byłoby to ok 40% podatku dochodowego. Dziękuję pan PiS. Zdecydowanie nie wyjeżdżam #pdk Oczywiście nie trzeba dodawać w jaką grupę społeczną docelowo uderzają takie przywileje, na pewno nie są to najbiedniejsi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Na dodatek pośrednio nawet skorzystałem z kredytu 2% bo żona się załapała. Parodia xD
I tak się kula, na wakacje zagraniczne kilka razy w roku mnie stać, na wszelkie hobby i zachcianki też mnie stać. Do knajpy czy na inne głupoty pewnie mógłbym chodzić nawet codziennie, ale jedną z moich pasji jest gotowanie, toteż ograniczam się do 2-3 wyjść w miesiącu.
Czasem wspieram lokalną organizację pomagającą bezdomnym kotom, więc charytatywnie też się czuję spełniony.
Dindu, za oknem mi nie biegają jak na zachodzie, prawa i przywileje dla osób LGB jak najbardziej popieram, ale przecież nie będę płakał za ich brakiem. W razie wpadki bez problemu stać nas na wakacje w Czechach.
TVPiS? Republika? Kanał zero? Nie oglądam specjalnie, to co ma mi przeszkadzać. W kanale zero jedyne co obejrzałem to wywiad z Sikorskim.
Jak się konfederacja z PiSem dobiorą ponownie do władzy to służba wojska jeśli wróci to nikt nie będzie mnie tam ciągał. Młodszych ode mnie mężczyzn jest spokojnie ponad 2 mln. Powodzenia w organizowaniu szkoleń dla każdego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym oni nie są tak głupi, wprowadziliby dla każdego to wiadomo jak zagłosują miłośnicy obrony witaminek w następnych wyborach.
No czym ja się mam przejmować? Że balonowego nie zamkną za kratami? A czy mi to do szczęścia jest potrzebne?
Nierówny wiek emerytalny? Toż to problem na za 30 lat. Poza tym biorąc pod uwagę wykształcenie i zarobki ludzi głosujących na KonfedePiS to chyba nie ja się tym powinienem martwić xDDDD
Najlepsze to, że młodzi (głównie mężczyźni) głosujący w większości na Nawrockiego to jakiś żart. PiS wycofał zrównanie wieku emerytalnego z witaminkami, nawrzucał trzynastek i czternastek dla emerytur, płaca minimalna dąży do "wszystkim równo, wszystkim g*wno". Kredyt 2% spowodował, że o własnym mieszkaniu (nawet kawalerce) możecie sobie pomarzyć, a ceny najmu też odpowiednio wzrosły. Walczcie ze złą Unią, bo Wam zabroni jeździć zdezelowanymi dieslami, w końcu Polacy uwielbiają stare auta. Nie zdziwcie się jak poziom depresji w Polsce wystrzeli, bo sami sobie dolaliście sui-fuel. Zszokuję Was, ale mnie d--a nie piecze, już nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#polityka #wybory
źródło: y2Tx5jEwwWrQojkD
Pobierz@samarin: potem pan prokurator zapyta jak to jest, że przed wycieczką do Ołomuńca żona była w ciąży, a po powrocie już nie.
@samarin: Podróż zaczynalibyście w Polsce, samo towarzyszenie w podróży i jej sfinansowanie podeszłoby pod art. 152 par. 2 § 2 kk. Nieco sfalandyszowany, ale serio chcemy rysować kolejne linie "do tego się nie posuną"?
Tak tylko ostrzegam, żebyście w razie wpadki nie lecieli do polskiego ginekologa (ciąże OIDP są rejestrowane po stwierdzeniu). Teścik sugeruje,
@samarin: właśnie prawaki kołchoźniki myślą, że nam zrobili jakoś na złość XD. Elektorat antypis to w dużej mierze ludzie, którzy potrafią się utrzymać, to klasa średnia. Nie mamy kompleksów też by poznawać inne języki i podróżować.
Jest tak jak piszesz, będzie trzeba skrobać to się jedzie do Czech, Niemiec, jeszcze się wpadnie na zakupy. A patologia niech się
Ja żyję ciągle w dostatku, tak jak pisałeś, chciałem żeby inni też mogli ( ͡º ͜ʖ͡º)