Aktywne Wpisy

LukaszTV +203

AcyX +265
Może jestem za mało lewicowa albo mam zamknięty umysł ale wydaje mi się, że lepiej tym ludziom zrobiłoby znalezienie normalnej pracy i zwykłe życie xD. Ich zachowanie przypomina mi zachowanie dzieci z gimnazjum z przesadzonymi z nudów reakcjami. Jak cię koleś zdradził z przyjaciółką to urywasz kontakt i tyle a tutaj jakieś filozoficzne wiadomości i przeciąganie tego jakby to było jedyne czym się w życiu zajmują. No nie wiem, ale ja nie
Taka jest po prostu prawda ale wielu nadal się jej boi.
W tym kraju przeciętny obywatel nie marzy o wolności tylko o tym, żeby samemu móc kogoś gnoić.
Dla przeciętnego Polaka szczytem aspiracji jest móc stanąć nad kimś i powiedzieć: „Ja zapie**alam, to ty też masz”.
Żadnej empatii, zero solidarności, tylko żółć, zazdrość i nienawiść.
Powiem więcej. Jego wygrana to porażka całego społeczeństwa, które przez 30 lat tresowano jak psa Pawłowa.
Wystarczy rzucić erystyczne hasełka „LGBT”, "komuna", "lewak" i przeciętny Polak zamienia się w pianującego psa, oczy się rozszerzają, kark się napina, potem zaczyna bełkotać o rzekomej „ideologii” a nie potrafi powiedzieć nawet, co to w ogóle znaczy xD
Usłyszy „imigrant”, to już ma nerwowy tik, zaciśnięte pięści a wzrok szuka najbliższego kamienia. Nie ma przeciez nawet znaczenia, że sam żyje w wynajętym pokoju, żre gruz i zapieprza codziennie za grosze i nie ma oszczędności na tydzień do przodu, ważne jest tylko to, że może znaleźć kogoś, kogo nienawidzi jeszcze bardziej niż samego siebie.
To nie są poglądy. To są odruchy. Wciskasz odpowiedni guzik jak u jakiegoś laboratoryjengo szczura i potem wylewa się z niego cały ściek frustracji, kompleksów i wtłoczonego przez TV gówna. Żadnej refleksji. Żadnej zdolności do analizy. Tylko wgrane hasła i odpalające się mechanizmy obronne z czasów gdy ksiądz milicjant i dyrektor technikum trzymali go za mordę.
A kiedy słyszą „praca za grosze”, „brak mieszkań”, „zapaść w służbie zdrowia”, wzruszają ramionami, bo lepiej nienawidzić innych niż zrozumieć że się samemu jest dymanym przez system.
Dla wyborców tego człowieka gangsterka, patologiczna przeszłość, bycie alfonsem, sutenerem, wyłudzanie mieszkań to nie wada, to atut, bo taki wyborca sam marzy, żeby być takim cwaniakiem. Sam kombinuje, ślizga się, pluje na innych, to czysta, brunatna mieszanka frustracji, ignorancji i kultu siły.
I niech ten typ spod ciemnej lampy rządzi bo nic tak nie otwiera oczu jak własna twarz odbita w lustrze władzy, którą się samemu wybrało.
Czeka nas tylko coraz głębsze bagno narodowo-katolickiego buractwa w aureoli z orła i różańca.
#polityka #polska #bekazprawakow #wybory #bekazpisu #bekazpodludzi #takaprawda #antykapitalizm #bekazkatoli
@Filippa: przeciez to UE idzie w kierunku zamordyzmu. Fakt ze usmiechnietego i teczowego ale jednak. Historycznie to wlasnie polacy zawsze byli najbardziej krnabrni i antyautorytarni. Chociazby instytucja liberum veto jest tego przykladem. Nigdzie w europie w oswieceniu nie bylo wiecej wolnosci niz tutaj.
Jak to sie skonczylo to kazdy wie.
Zaraz się okaże że każdy oprócz bananowców z warszawki jest prymitywem i chłopem ze wsi xD
@Filippa: i jeszcze mają czelność zarzucać, że uśmiechnięci i wykształceni, z wielkich ośrodków nie mają do nich szacunku xD
Czyli twoim zdaniem liberum veto, mechanizm, który zamroził jakikolwiek postęp, uniemożliwiał reformy, doprowadził do anarchii elit i ostatecznego rozbioru kraju, to przykład wolności?
Chyba właśnie udowodniłeś, że „polska
No w USA wybrali Trumpa i wiesz co zrobiła lewica, ruchy pracownicze, kobiety i inne społeczności? No po prostu wyszli na ulicę. Zakładali związki zawodowe. Walczyli.
@Filippa: w Polsce też były marsze kobiet, czy marsze poparcia dla PO, niczym się nie różnimy w tej kwestii od zachodu
@Sin-: ORBAN C--J
TRUMP C--J
Oho, czyli teraz udajemy, że głos na typa o kibolskim rodowodzie, bez kompetencji, z patologiczna przeszloscia był tylko aktem głębokiej refleksji ekonomicznej, a nie emocjonalnej sraczki wywołanej przez tęczową flagę?
No to chyba jest to jeszcze większa folwarczna mentalność ale w przebraniu eksperta od makroekonomii.
XDD
Wow, klasyka internetowego argumentu, screen z Twittera z podpisem "patrz ale zachód też gnije", zaorales lewactwo, teraz to już się nie pozbieram.
To nadal trochę prymitywna symetria, skoro gdzieś na zachodzie coś jest nie tak, to znaczy, że nasza rodzima reakcyjna gnojówka jest „normalna” albo
@Filippa: przypomnisz mi kto rządzi? czemu tak jest że z--------a za grosze i mieszka w wynajętym pokoju? ( ͡° ͜ʖ ͡°) a no tak przecież
@OddajButa123: Aha i dlatego koronnym argumentem przeciwko Trzaskowskiemu było "bo lgbt"
Zgadzam się całkowicie. Trzaskowski też się niczym nie różni, to po prostu postępowy liberał.
Może i jest społecznie lepszy, nie atakuje kobiet, lgbt i migrantów jak prawica, ale dla mnie to nadal nie wystarcza, bo nie jest to dla mnie opcja która realnie polepsza warunki klasy pracującej, już same jego postulaty dotyczące obniżenia składek zdrowotnych to nic innego jak przerzucenie ciężaru utrzymania systemu zdrowia na resztę społeczeństwa bo sprzyjaja końcowo
Ale ten kraj na to zasługuje, mam nadzieję, że skutki wybrania alfonsa będą jak najbardziej tragiczne
@Filippa: I jest też typowym reprezentantem "elity". Synem znanego kompozytora jazzowego ze stolicy w czasie gdy prawica dzisiaj przestaje iść w kierunku elit a równocześnie na świecie mamy podmuch konserwatyzmu był fatalnym wyborem od samego początku.
Pokolenie któremu Balcerowicz zamykał PGRy i fabryki podzieliło się
@OddajButa123: Przecież 30% społeczeństwa jest zaszczuta republiką i stanowskim, że tusk to diabeł, sprzeda nas niemcom i migrantów naściąga i trzęsienie ziemi na Antarktydzie wywoła.