Hej #lodz zna ktoś z was może lombard rzgowska 12? Fason lombard. Legitny ten punkt sprzedaży jest czy jakieś szemrane interesy? Zostanawiam się nad kupnem telefonu z ich oferty na olx (z wysyłką) bo mają 6 stów taniej nowy fabrycznie zapakowany (niby od przedstawiciela play). Tylko że jak ich zapytałem to nie dają oryginalnego/pierwotnego dowodu zakupu tylko oni mi wystawiają paragon od siebie. W związku z tym obawiam się o ewentualną realizację gwarancji u producenta w razie problemów ze sprzętem. Bo w zapewnienia, że oni mi zrealizują gwarancje to mi się nie chce wierzyć za bardzo. A moze ktoś z wykopu realizował taki zakup w #lombard i się podzieli uwagami czy warto się bawić w takie zakupy?
@fakjubicz86 no nw to rób jak uważasz ale tam większość jest brana na abonament albo z wyłudzenia rat i później ląduje w lombie XD raczej nikt normalny nie leci do lomba sprzedać nówke dobry czysty telefon za połowę wartości na szybkości
@fakjubicz86 Akurat w tym Lomardzie kupiłem i sprzedałem kilka sprzętów Apple, w których się specjalizują (przynajmniej kiedyś) i zero problemów, ceny fajne w obie strony. Co do gwarancji natomiast to raz trafił mi się nowy iPhone z fabryczną wadą z Telakces (tam też robiłem kilka transakcji) i bez żadnych papierów w iDream dostałem nowy telefon po 2 chyba dniach. Co do innych sprzętów to nie wiem jak to jest.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link