Wpis z mikrobloga

Te wybory dają przede wszystkim sporo refleksji na temat naszego społeczeństwa.

Statystyki są jakie są. Nazywać to pogardą mogą co najwyżej osoby, które mają kompleksy.

Pytanie co dalej? Czy można w ogóle ten trend odwrócić? Elektorat Nawrockiego niestety nie jest łatwy do przekonania inaczej niż strachem co PiS opanował do perfekcji, a druga strona w strach zwyczajnie nie wierzy, bo nie chce się bać, przynajmniej nie byle czego i nie bez dokładnego przedstawienia dlaczego ma się czegoś bać.
#wybory #polityka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@filas312:
No właśnie chyba nie. Myślałem nad wejściem do polityki jeżeli Nawrocki wygra. Ale patrząc na statystyki nie mam nawet pomysłu co mógłbym zmienić u jego wyborców, bo mam z nimi z drugiej strony kontakt i wpłynięcie na ich zdanie jest niemal niemożliwe. W pewnym momencie przestają słuchać jak rozmowa zaczyna wymagać zbyt dużo analizy i skupienia.

@miloszy
Ale o co ci chodzi, bo nie bardzo rozumiem jak te ogólniki
  • Odpowiedz
Może nawet na dekady. PiS nie urósł w jedną kampanię, choć Smoleńsk swoje zrobił.

@ruda_stuleja: tam jest 30 lat zaległości, elity od lat ignorowały ten elektorat więc Kaczyński się tam rozsiadł i na nim żeruje. W Polsce po 30 latach do życia nadaje się tylko top 5 miast ¯\(ツ)/¯ o ile ktoś sie odpowiednio wcześnie urodził i ogarnął mieszkanie własnościowe
  • Odpowiedz