Wpis z mikrobloga

Największy żal mam do Tuska i Kaczyńskiego. Do Tuska, bo nie wystawił Sikorskiego, który by wygrał. A do Kaczora, bo kazał ludziom głosować na takiego moralnie małego kandydata.
#wybory
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Największy żal mam do Tuska i Kaczyńskiego. Do Tuska, bo nie wystawił Sikorskiego, który by wygrał. A do Kaczora, bo kazał ludziom głosować na takiego moralnie małego kandydata.

@lunaexoriens: Sikorski jest merytorycznie lepszy od Trzaskowskiego, ale wzbudza większą niechęć. Przewaga mogła by być jeszcze większa.
  • Odpowiedz
Do Tuska, bo nie wystawił Sikorskiego, który by wygrał.

@lunaexoriens: wystawienie Sikorskiego byłoby niezgodne z całą filozofią PO i jestem w stanie to udowodnić jeśli odpowiesz na kilka prostych pytań. Jesteś gotowy na to?
  • Odpowiedz
@bomba4: w mojej banieczce przeciwnie, Sikor wzbudza wieksza sympatie, uważam też że Sikorski mógłby bardziej powalczyć o centrum niż tęczowy Rafał, swoim charakterem i ripostami mógłby zdobyć
niezdecydowanych, którym imponuje nawrocki bo się bić potrafi, Sikorski do rusków strzelał, także w walce o taki chłopski elektorat bylby na plus. A Rafałek jedynie mógł opowiadaćw 5 językach, co on na salonach iza granicą nie robił
  • Odpowiedz
@niecodziennyszczon: Tusk dał ludziom to czego chcą. Członkowie PO chcieli Trzaskowskiego na ich kandydata. Społeczeństwo chciało Nawrockiego jako prezydenta. Każdy dostał to czego chciał. A "obywatelska" w nazwie PO czy KO odnosi się do ruchu właśnie do tego, żeby obywateli słuchać. Zwyciężyła demokracja, a to właśnie KO szanuje.
  • Odpowiedz