Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy doszło już do oficjalnego połączenia PiSu z Konfederacją/Braunistami? Ja o czymś nie wiem?

@Clefairy: poza kulisami napewno. Nigdy konfederacja tak wprost nie poparla kandydata pisu. Wystarczy sobie porównać wybory duda vs trzaskowski.
  • Odpowiedz
@Clefairy: Jeszcze raz napiszę: Musisz się najpierw wyzwolić z mentalnego więzienia i dostrzec świat poza PIS i PO. Przez 5 lat nie wejdzie ustawa o mowie nienawiści. Samo to wystarczy by każdy wolnościowiec mógł z czystym sumieniem zagłosować na Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@matti-nn: Dokładnie, wtedy owszem było mimowszystkoduda ale przebijały się głosy żeby nie głosować na mniejsze zło, sam Bosak chyba nikogo nie poparł. A obecnie jednak "PiS nie taki zły i nie ma co go rozliczać"
  • Odpowiedz
@matti-nn: Pan Wipler nie wrócił do Polityki żeby wylacznie udzielać wątpliwej jakości wywiadów przeciez ( ͡° ͜ʖ ͡°) konfa ma wejsc do mainstreamu i dogadać się z pis
  • Odpowiedz
@matti-nn Czy dziwi Cię, że Konfederaci wybrali osobę, która jest im bliższa światopoglądowo, która poparła oraz podpisała 8/8 ich wymogów i nie oznacza monopolu jednej grupy?

W poprzednich wyborach, mimo że Duda był bliższy światopoglądowo, ludzie podzielili się na trzy w miarę równe obozy:
Trzaskowski - przeciwko monopol PISu,
Duda - bliższy światopoglądowo,
trzecia grupa, która nie zagłosowała - przeciwko duopol PIS i PO.
  • Odpowiedz
@matti-nn: To by oznaczało, że rozmowy między PiS-em a Konfederacją musiałyby się odbyć albo przed wyborami, albo po pierwszej turze, i dotyczyć scenariuszy za dwa lata po wyborach parlamentarnych. Problem w tym, że nikt nie wie, jaki będzie wynik i co wydarzy sie za 2 lata. Ustalanie jakichkolwiek „dealów” opartych na niepewnym wyniku przyszłych wyborów wydaje się mało prawdopodobne.

W takim układzie rozmowy musiałyby się toczyć raczej między Bosakiem a
  • Odpowiedz
@matti-nn: Kaczyński ma już swoje lata. Kto wie czy dożyje następnych wyborów. Bez niego w PiSie będzie jak bez Tuska w PO - walka o władzę i powolny rozpad.
  • Odpowiedz
@matti-nn: Sztab Nawrockiego to nie jest wiarygodne źródło w tej sprawie.
Mentzen nie powstrzymywał się w krytyce Nawrockiego w sprawie z kawalerką. Słynne - "To jest ostatnia osoba, która powinna być prezydentem"
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: "Całą kampanię atakowałem Trzaskowskiego i Tuska. Bo sobie na to zasłużyli. Oszczędzałem Nawrockiego, pomimo tego, że nie wydawał się najlepiej wybranym kandydatem.” - S. Memcen na X.
  • Odpowiedz