Wpis z mikrobloga

#rzeszow #mechanikasamochodowa jaki polecacie serwis samochodowy w Rzeszowie? Serwisowałem w aparo, ale mnie zrobili na hajs ostatnio, reklamacje olali, więc nie chce już tam jeździć. Pacjent Megane 2020, pora na klocki/tarcze plus standard olejowo filtrowy. Wolę drożej byle porządnie.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrian1207: też serwisowałem w Aparo, chciałem się ostatnio umówić a tu patrzę na google że zamknięte na stałe :D chciałem wejść na ich ig/fb żeby zobaczyć czy jest jakieś info i się nie udało bo skasowali wszystkie social media xD

ciekawe skąd taka decyzja, bo ruch to tam był i to spory
  • Odpowiedz
  • 0
@karoleq138: o proszę, nie wiedziałem nawet - widocznie za bardzo lecieli w wały, nie będę tęsknił po tym jak mnie odesłali na reklamację nowych opon po testach drogowych, dwa tygodnie bujałem się z odsyłaniem opon kurierami, a okazało się że wszystkie były dobre a oni nawet ich nie sprawdzali. Na reklamację po prostu w pewnym momencie przestali odpisywać.
  • Odpowiedz
@mxmilian Motobracia to ci na Olbrachta? (Wilkowyja). Tak się zastanawiam czy o innych nie chodzi, bo ktoś pisał, ze blisko Staroniwskiej, ale to zupełnie inna część miasta.
  • Odpowiedz
@adrian1207 mają chyba dwa oddziały. Ja ostatnio byłem na staroniwskiej, awaryjnie bo mój mechanik miał odległy termin i również złego słowa powiedzieć nie mogę
  • Odpowiedz
@mxmilian: to ja powiem tak, serwisowałem się u nich (moto bracia) w sumie parę lat, i nie weryfikowałem konkurencji.
A ceny jakoś tak co chwilę drożej.

W tamtym roku w-------m się, jak cenę za wymianę tarcze+klocki dostałem większą na zamiennikach, niż ASO na oryginalnych częściach..... serio, zamienniki wyszły wg ich ceny 200 zł drożej niż aso na oryginalnych częsciach... gdzie zamienniki na allegro były spooooooooooooro poniżej ich ceny. Więc przeginka
  • Odpowiedz
@13579_: ASO chciało mi wymienić jeszcze dobre tarcze i klocki. Jeździłem na nich ponad pół roku. Rocznie robię 20-30 kkm. Tam zalecili wrócić za jakiś czas no i też cenę za wymianę miałem niższą, bo ASO 1800 zł za komplet na osi, a tam miałem 1100.
Inna opcja to serwis samodzielny, ale trzeba się wyposażyć w narzędzia, mieć czas i miejsce na naprawy.
Jeśli masz lepszą opcję to chętnie przeczytam
  • Odpowiedz
@adrian1207: @13579_ @mxmilian Ja się zraziłem jak po wymianie oleju nie zamontowali poprawnie osłony silnika (zgubili fabryczne mocowania a na reklamacji wkręcili samowierty) i powiedzieli że jak będę coś robił to będzie taniej. Nie było następnego razu.
  • Odpowiedz